Space Exploration Technologies, zoals de volledige naam van SpaceX luidt, haalde in maart voor het laatst geld op. Toen betaalden investeerders 220 dollar per aandeel, wat neerkomt op een waarde van 36 miljard dollar voor het hele bedrijf. Bij de huidige gesprekken met investeerders zet SpaceX in op een bedrag van 270 dollar per aandeel.

De afgelopen tijd was SpaceX herhaaldelijk in het nieuws. Eind mei lanceerde het bedrijf de eerste private bemande ruimtemissie, die in het bijzonder naar het Internationaal Ruimtestation ISS ging. Het bedrijf ontwikkelde ook een vrachtruimteschip voor het ISS, waarvan voor de missie een bemande versie werd afgeleid. SpaceX zet ook in op herbruikbaarheid, wat door het kosten drukken mee tot het succes van zijn Falcon-9 draagraket heeft geleid. Het bouwt daarnaast een satellietnetwerk voor breedbandinternet uit.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs schreef onlangs in een rapport dat SpaceX uiteindelijk tot wel 175 miljard dollar waard zou kunnen zijn. Het bedrijf haalde tot nu toe ongeveer 3,5 miljard dollar op bij investeerders.

Space Exploration Technologies, zoals de volledige naam van SpaceX luidt, haalde in maart voor het laatst geld op. Toen betaalden investeerders 220 dollar per aandeel, wat neerkomt op een waarde van 36 miljard dollar voor het hele bedrijf. Bij de huidige gesprekken met investeerders zet SpaceX in op een bedrag van 270 dollar per aandeel. De afgelopen tijd was SpaceX herhaaldelijk in het nieuws. Eind mei lanceerde het bedrijf de eerste private bemande ruimtemissie, die in het bijzonder naar het Internationaal Ruimtestation ISS ging. Het bedrijf ontwikkelde ook een vrachtruimteschip voor het ISS, waarvan voor de missie een bemande versie werd afgeleid. SpaceX zet ook in op herbruikbaarheid, wat door het kosten drukken mee tot het succes van zijn Falcon-9 draagraket heeft geleid. Het bouwt daarnaast een satellietnetwerk voor breedbandinternet uit. De Amerikaanse bank Goldman Sachs schreef onlangs in een rapport dat SpaceX uiteindelijk tot wel 175 miljard dollar waard zou kunnen zijn. Het bedrijf haalde tot nu toe ongeveer 3,5 miljard dollar op bij investeerders.