De satelliet met de naam DOGE-1 zal in het eerste kwartaal van 2022 aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket worden gelanceerd, meldt het in Calgary gevestigde bedrijf. Het toestel van zo'n veertig kilo gaat informatie over de maan vergaren via sensoren en camera's. De onderneming spreekt over de eerste commerciële maanlading die volledig met Dogecoin wordt betaald, zonder aan te geven hoeveel het project precies kost.

'Interplanetaire handel'

'We zijn verheugd om 'DOGE-1 to the Moon' te lanceren!', zei Tom Ochinero van SpaceX. 'Deze missie zal de toepassing van cryptomunt buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel.'

De aankondiging komt de dag nadat SpaceX-oprichter Elon Musk gastheer was van de live comedyshow Saturday Night Live (SNL). Daarin prees hij Dogecoin, oorspronkelijk gemaakt als een grap maar gelegitimeerd door de tweets van de excentrieke techondernemer. Als grote aanjager van cryptomunten beschreef de baas van Tesla Dogecoin in een SNL-sketch als 'een niet te stoppen voertuig dat de wereld gaat overnemen'.

Musk deelde de aankondiging van de maanmissie zondag op Twitter en schreef daarbij: 'To the mooooonnn!!'.

De satelliet met de naam DOGE-1 zal in het eerste kwartaal van 2022 aan boord van een SpaceX Falcon 9-raket worden gelanceerd, meldt het in Calgary gevestigde bedrijf. Het toestel van zo'n veertig kilo gaat informatie over de maan vergaren via sensoren en camera's. De onderneming spreekt over de eerste commerciële maanlading die volledig met Dogecoin wordt betaald, zonder aan te geven hoeveel het project precies kost.'We zijn verheugd om 'DOGE-1 to the Moon' te lanceren!', zei Tom Ochinero van SpaceX. 'Deze missie zal de toepassing van cryptomunt buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel.'De aankondiging komt de dag nadat SpaceX-oprichter Elon Musk gastheer was van de live comedyshow Saturday Night Live (SNL). Daarin prees hij Dogecoin, oorspronkelijk gemaakt als een grap maar gelegitimeerd door de tweets van de excentrieke techondernemer. Als grote aanjager van cryptomunten beschreef de baas van Tesla Dogecoin in een SNL-sketch als 'een niet te stoppen voertuig dat de wereld gaat overnemen'.Musk deelde de aankondiging van de maanmissie zondag op Twitter en schreef daarbij: 'To the mooooonnn!!'.