SpaceX laat in een verklaring weten dat de raket en de satelliet verloren zijn gegaan. Er was niemand op het platform en er zijn daardoor geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De ontploffing gebeurde toen SpaceX de motoren testte, een paar dagen voor de lancering.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg had woensdag nog gesproken over de lancering tijdens een bezoek aan Nigeria. Facebook heeft ten zuiden van de Sahara ongeveer 84 miljoen gebruikers. De toegang tot internet is niet overal even goed. Daarom wil Facebook er provider worden. Al eerder kwam Facebook met Facebook Lite om gebruikers met een trage verbinding toch toegang te geven. Ook werkt het bedrijf aan drones op zonne-energie, die net als de satelliet de verbinding in dunbevolkte gebieden zonder de noodzakelijke infrastructuur moet verbeteren.

SpaceX is het belangrijkste commerciële ruimtevaartbedrijf. De oprichter is Elon Musk, de man achter PayPal en Tesla. SpaceX brengt tegen betaling satellieten in een baan rond de aarde. Daarnaast brengt het bedrijf voorraden naar het internationale ruimtestation ISS. SpaceX wil in de komende jaren ook bemande vluchten gaan uitvoeren. Op den duur wil het bedrijf zelfs mensen naar Mars brengen.

(ANP/WK)

SpaceX laat in een verklaring weten dat de raket en de satelliet verloren zijn gegaan. Er was niemand op het platform en er zijn daardoor geen gewonden gevallen.De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De ontploffing gebeurde toen SpaceX de motoren testte, een paar dagen voor de lancering.Facebook-oprichter Mark Zuckerberg had woensdag nog gesproken over de lancering tijdens een bezoek aan Nigeria. Facebook heeft ten zuiden van de Sahara ongeveer 84 miljoen gebruikers. De toegang tot internet is niet overal even goed. Daarom wil Facebook er provider worden. Al eerder kwam Facebook met Facebook Lite om gebruikers met een trage verbinding toch toegang te geven. Ook werkt het bedrijf aan drones op zonne-energie, die net als de satelliet de verbinding in dunbevolkte gebieden zonder de noodzakelijke infrastructuur moet verbeteren.SpaceX is het belangrijkste commerciële ruimtevaartbedrijf. De oprichter is Elon Musk, de man achter PayPal en Tesla. SpaceX brengt tegen betaling satellieten in een baan rond de aarde. Daarnaast brengt het bedrijf voorraden naar het internationale ruimtestation ISS. SpaceX wil in de komende jaren ook bemande vluchten gaan uitvoeren. Op den duur wil het bedrijf zelfs mensen naar Mars brengen.(ANP/WK)