Het Amerikaanse bedrijf SpaceX heeft het eerste private ruimtetransport naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) opnieuw uitgesteld.

Het vertrek was aanvankelijk gepland voor 7 mei, maar wordt nu dus verschoven naar een nog nader te bepalen datum. "In dit stadium lijkt een lancering op 7 mei onwaarschijnlijk", aldus woordvoerster Kirstin Brost Grantham in een communiqué.

"SpaceX werkt verder met NASA aan de controle van de software" van de Dragon om zich te vergewissen van de compatibiliteit met het informaticasysteem van het ISS, luidt het verder. Zodra er een nieuwe datum op tafel ligt, zal een communiqué worden uitgestuurd. Een van de mogelijkheden is 10 mei. Blijkt dat niet mogelijk, dan moet er opnieuw een week worden gewacht.

Bron: Belga

Het Amerikaanse bedrijf SpaceX heeft het eerste private ruimtetransport naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) opnieuw uitgesteld. Het vertrek was aanvankelijk gepland voor 7 mei, maar wordt nu dus verschoven naar een nog nader te bepalen datum. "In dit stadium lijkt een lancering op 7 mei onwaarschijnlijk", aldus woordvoerster Kirstin Brost Grantham in een communiqué. "SpaceX werkt verder met NASA aan de controle van de software" van de Dragon om zich te vergewissen van de compatibiliteit met het informaticasysteem van het ISS, luidt het verder. Zodra er een nieuwe datum op tafel ligt, zal een communiqué worden uitgestuurd. Een van de mogelijkheden is 10 mei. Blijkt dat niet mogelijk, dan moet er opnieuw een week worden gewacht. Bron: Belga