Goed nieuws voor je inbox: de notoire Amerikaanse spammer Jeremy Jaynes is nu ook in beroep veroordeeld tot negen jaar celstraf. Daarmee bevestigt het gerechtshof van Virginia de uitspraak van 2005.

In 2005 werd Jaynes schuldig bevonden aan het rondsturen van ongewenste e-mails. Al werd er van 'maar' 53.000 e-mails effectief bewezen dat ze door de man verstuurd werden, toch bleek uit het dossier dat er sterke vermoedens waren dat Jaynes in 2003 gedurende een tweetal maand zo'n 10 miljoen berichten per dag verstuurde.

Thomas Wold, de advocaat van Jaynes gooide het over een wel erg aparte boeg. In zijn betoog opperde hij dat spam een anonieme vorm van vrije meningsuiting is, die zelfs door de grondwet beschermd werd. Drie van de zeven rechters in Virginia volgden die redenering. De advocaat reageerde na de uitspraak erg scherp. Tegen Associated Press had hij het over de enorme consequenties van dit vonnis: "Het verzenden van anonieme e-mails worden nu gecriminaliseerd, zelfs wanneer je dus bijvoorbeeld oproept tot het tekenen van een petitie."

Goed nieuws voor je inbox: de notoire Amerikaanse spammer Jeremy Jaynes is nu ook in beroep veroordeeld tot negen jaar celstraf. Daarmee bevestigt het gerechtshof van Virginia de uitspraak van 2005. In 2005 werd Jaynes schuldig bevonden aan het rondsturen van ongewenste e-mails. Al werd er van 'maar' 53.000 e-mails effectief bewezen dat ze door de man verstuurd werden, toch bleek uit het dossier dat er sterke vermoedens waren dat Jaynes in 2003 gedurende een tweetal maand zo'n 10 miljoen berichten per dag verstuurde. Thomas Wold, de advocaat van Jaynes gooide het over een wel erg aparte boeg. In zijn betoog opperde hij dat spam een anonieme vorm van vrije meningsuiting is, die zelfs door de grondwet beschermd werd. Drie van de zeven rechters in Virginia volgden die redenering. De advocaat reageerde na de uitspraak erg scherp. Tegen Associated Press had hij het over de enorme consequenties van dit vonnis: "Het verzenden van anonieme e-mails worden nu gecriminaliseerd, zelfs wanneer je dus bijvoorbeeld oproept tot het tekenen van een petitie."