De Spaanse economie, die voor een groot deel afhankelijk is van toerisme, kreeg tijdens de coronapandemie flinke klappen. Ook de Russische invasie van Oekraïne en de daaruit resulterende sancties treffen de Spaanse economie.

Microchips zijn van essentieel belang voor de Spaanse auto-industrie, die de tweede grootste is in Europa.

Afhankelijkheid afbouwen

Overal in de Europese Unie wordt de kaart getrokken van meer productie van chips op eigen bodem. Zo kan de afhankelijkheid van import worden afgebouwd. De Commissie mikt op een eigen productie van een vijfde van de wereldwijde voorraad tegen 2030.

De Spaanse economie, die voor een groot deel afhankelijk is van toerisme, kreeg tijdens de coronapandemie flinke klappen. Ook de Russische invasie van Oekraïne en de daaruit resulterende sancties treffen de Spaanse economie.Microchips zijn van essentieel belang voor de Spaanse auto-industrie, die de tweede grootste is in Europa.Overal in de Europese Unie wordt de kaart getrokken van meer productie van chips op eigen bodem. Zo kan de afhankelijkheid van import worden afgebouwd. De Commissie mikt op een eigen productie van een vijfde van de wereldwijde voorraad tegen 2030.