In een mailtje aan het personeel zegt het bedrijf dat de vier zijn ontslagen, omdat ze duidelijk en meermaals het databeschermingsbeleid van de groep hebben overtreden. Maar het ontslag leidt tot kritiek. Volgens een groep werknemers wil Google met het ontslag elke vorm van werknemersorganisatie binnen het bedrijf counteren.

Google staat al jaren bekend om de open cultuur op de werkvloer, maar dat heeft zich soms ook tegen het bedrijf gekeerd. Zo kwamen werknemers openlijk in verzet tegen een project voor het Amerikaanse leger, tegen een zoekmachine voor de Chinese markt en tegen de aanpak van seksueel wangedrag. Sinds deze zomer gelden volgens persbureau Bloomberg nieuwe regels bij het bedrijf en mag op de werkvloer niet meer over politiek gepraat worden.

In een mailtje aan het personeel zegt het bedrijf dat de vier zijn ontslagen, omdat ze duidelijk en meermaals het databeschermingsbeleid van de groep hebben overtreden. Maar het ontslag leidt tot kritiek. Volgens een groep werknemers wil Google met het ontslag elke vorm van werknemersorganisatie binnen het bedrijf counteren. Google staat al jaren bekend om de open cultuur op de werkvloer, maar dat heeft zich soms ook tegen het bedrijf gekeerd. Zo kwamen werknemers openlijk in verzet tegen een project voor het Amerikaanse leger, tegen een zoekmachine voor de Chinese markt en tegen de aanpak van seksueel wangedrag. Sinds deze zomer gelden volgens persbureau Bloomberg nieuwe regels bij het bedrijf en mag op de werkvloer niet meer over politiek gepraat worden.