Het Very Large Array (VLA) observatorium in New Mexico in de VS is het onderwerp van een opvallend vormgegeven timelapse-video.

Het VLA observatorium bestaat uit 27 kolossale radiotelescopen die worden ingezet voor het bestuderen van het heelal aan de hand van radiogolven. Vanaf 31 maart 2012 zal het beroemde observatorium in New Mexico trouwens de nieuwe naam "Karl G. Jansky Very Large Array" voeren ter ere van de uitvinder van de radioastronomie.

Douglas Koke, een grafisch ontwerper met een fascinatie voor de opvallende telescopen, gebruikte de VLA site in Socorro, New Mexico, om er een timelapse-video op te nemen. Hij maakte daarbij gebruik van een Canon EOS 600D spiegelreflexcamera met verschillende lenzen en een GoPro HD Hero videocamera.

Een van zijn andere dada's is motion graphics en die combinatie van videobeelden en grafische elementen, waarvoor hij de programma's After Effects en Magic Bullet inzette, leverde de video Signal To Noise op, waarin de VLA radiotelescopen op een spectaculaire manier figureren. De video duurt iets meer dan twee minuten en hij komt het best tot zijn recht in volledig-schermmodus.

Signal To Noise from Douglas Koke on Vimeo.

Het Very Large Array (VLA) observatorium in New Mexico in de VS is het onderwerp van een opvallend vormgegeven timelapse-video. Het VLA observatorium bestaat uit 27 kolossale radiotelescopen die worden ingezet voor het bestuderen van het heelal aan de hand van radiogolven. Vanaf 31 maart 2012 zal het beroemde observatorium in New Mexico trouwens de nieuwe naam "Karl G. Jansky Very Large Array" voeren ter ere van de uitvinder van de radioastronomie. Douglas Koke, een grafisch ontwerper met een fascinatie voor de opvallende telescopen, gebruikte de VLA site in Socorro, New Mexico, om er een timelapse-video op te nemen. Hij maakte daarbij gebruik van een Canon EOS 600D spiegelreflexcamera met verschillende lenzen en een GoPro HD Hero videocamera. Een van zijn andere dada's is motion graphics en die combinatie van videobeelden en grafische elementen, waarvoor hij de programma's After Effects en Magic Bullet inzette, leverde de video Signal To Noise op, waarin de VLA radiotelescopen op een spectaculaire manier figureren. De video duurt iets meer dan twee minuten en hij komt het best tot zijn recht in volledig-schermmodus. Signal To Noise from Douglas Koke on Vimeo.