Net voor het weekend gingen de aandelen van Research in Motion (RIM), de maker van de populaire Blackberry, de hoogte in. Microsoft zou watertanden om het bedrijf op te slokken.

Het zal niet het eerste rondje speculeren zijn over een zet van Microsoft op de mobiele markt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat het hele verhaal uitloopt op een sisser. Toch is het interessant te zien hoe de radertjes van de markt en de beurs werken. Even zijn er weer geruchten over een Google Phone of GPhone, anderen hebben het over een nieuw Google-besturingssysteem, en de hoofden draaien met z'n allen richting Microsoft.

Een aankoop van het Canadese RIM - en dus van de Blackberry - zou Microsoft een hele stap vooruit helpen, zo denken de beursspeculanten. De opwinding daarover stuwde de aandelenprijs van RIM tot een hoogtepunt van bijna 83 dollar aan de beurs in New York.

De kans is evenwel klein dat het zover komt. Microsoft doet zelden een megaovername en kiest meestal voor de doe-het-zelf-aanpak, aangevuld met hier en daar een kleine aankoop. Daarnaast is Microsoft een softwarebedrijf en RIM vooral een hardwarefirma. Tenslotte is er de prangende vraag hoe Microsoft zijn Windows Mobile-besturingssysteem op de Blackberry zal wringen én hoe het bedrijf dat ooit gemarket krijgt aan de gebruikers.

Net voor het weekend gingen de aandelen van Research in Motion (RIM), de maker van de populaire Blackberry, de hoogte in. Microsoft zou watertanden om het bedrijf op te slokken. Het zal niet het eerste rondje speculeren zijn over een zet van Microsoft op de mobiele markt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat het hele verhaal uitloopt op een sisser. Toch is het interessant te zien hoe de radertjes van de markt en de beurs werken. Even zijn er weer geruchten over een Google Phone of GPhone, anderen hebben het over een nieuw Google-besturingssysteem, en de hoofden draaien met z'n allen richting Microsoft. Een aankoop van het Canadese RIM - en dus van de Blackberry - zou Microsoft een hele stap vooruit helpen, zo denken de beursspeculanten. De opwinding daarover stuwde de aandelenprijs van RIM tot een hoogtepunt van bijna 83 dollar aan de beurs in New York. De kans is evenwel klein dat het zover komt. Microsoft doet zelden een megaovername en kiest meestal voor de doe-het-zelf-aanpak, aangevuld met hier en daar een kleine aankoop. Daarnaast is Microsoft een softwarebedrijf en RIM vooral een hardwarefirma. Tenslotte is er de prangende vraag hoe Microsoft zijn Windows Mobile-besturingssysteem op de Blackberry zal wringen én hoe het bedrijf dat ooit gemarket krijgt aan de gebruikers.