Microsoft zou nog steeds belangstelling hebben voor een deel van Yahoo en een club investeerders zou overwegen Yahoo van de beurs te halen.

Ziedaar, aldus Amerikaanse media, de recentste speculaties rondom de toekomst van Yahoo.

Jonathan Miller, de voormalig topman van AOL, sondeert al enige maanden de geldmarkt om te zien hoeveel belangstelling er is voor een overname. Hij zou tussen de 28 en 30 miljard dollar bijeen willen brengen om Yahoo van de beurs te halen.

Ook als die financieringsronde niet slaagt, zou hij volgens Alley Insider naar Yahoo gaan. Het bedrijf zit immers zonder directievoorzitter. Miller zou open staan voor die functie.Weblog Techcrunch neemt de geruchten met een korrel zout en omschrijft ze als onzin.

Auteur Michael Arrington weet te melden dat Millers aandacht uitgaat naar het inrichten van een investeringsfonds, niet primair de overname van Yahoo. Bovendien zou hij vanwege een anti-concurrentiebeding van zijn vorige werkgever AOL niet bij Yahoo mogen werken.

Het lijkt de vraag in hoeverre Microsoft Yahoo in zijn geheel over wil nemen. Microsoft-baas Steve Ballmer zegt geen belangstelling meer te hebben. Zijn bedrijf kan nochtans operationeel en financieel profiteren van de zoek- en advertentietechnologie van Yahoo. Kenners, en Microsoft-mensen, sluiten een overeenkomst op een van die fronten niet uit.

Volgens marktvolger Sandeep Aggarwal kan Millers belangstelling Microsoft aanzetten tot sneller handelen dan het bedrijf nu doet.

Vorige week werd bekend dat Yahoo's baas voor Europa en Canada het bedrijf verlaat. Rond datzelfde moment vergrootte Yahoo's activitische aandeelhouder Carl Icanhn zijn belang in het internetbedrijf van 5 naar een kleine 6 procent.

In samenwerking met Channelweb/Computable

Microsoft zou nog steeds belangstelling hebben voor een deel van Yahoo en een club investeerders zou overwegen Yahoo van de beurs te halen. Ziedaar, aldus Amerikaanse media, de recentste speculaties rondom de toekomst van Yahoo. Jonathan Miller, de voormalig topman van AOL, sondeert al enige maanden de geldmarkt om te zien hoeveel belangstelling er is voor een overname. Hij zou tussen de 28 en 30 miljard dollar bijeen willen brengen om Yahoo van de beurs te halen. Ook als die financieringsronde niet slaagt, zou hij volgens Alley Insider naar Yahoo gaan. Het bedrijf zit immers zonder directievoorzitter. Miller zou open staan voor die functie.Weblog Techcrunch neemt de geruchten met een korrel zout en omschrijft ze als onzin. Auteur Michael Arrington weet te melden dat Millers aandacht uitgaat naar het inrichten van een investeringsfonds, niet primair de overname van Yahoo. Bovendien zou hij vanwege een anti-concurrentiebeding van zijn vorige werkgever AOL niet bij Yahoo mogen werken. Het lijkt de vraag in hoeverre Microsoft Yahoo in zijn geheel over wil nemen. Microsoft-baas Steve Ballmer zegt geen belangstelling meer te hebben. Zijn bedrijf kan nochtans operationeel en financieel profiteren van de zoek- en advertentietechnologie van Yahoo. Kenners, en Microsoft-mensen, sluiten een overeenkomst op een van die fronten niet uit. Volgens marktvolger Sandeep Aggarwal kan Millers belangstelling Microsoft aanzetten tot sneller handelen dan het bedrijf nu doet. Vorige week werd bekend dat Yahoo's baas voor Europa en Canada het bedrijf verlaat. Rond datzelfde moment vergrootte Yahoo's activitische aandeelhouder Carl Icanhn zijn belang in het internetbedrijf van 5 naar een kleine 6 procent. In samenwerking met Channelweb/Computable