Iets meer dan de helft van de cio's vindt dat ze geen echte impact hebben op de omzet van hun onderneming. Maar drie op de vier wil dan wel weer mee in het directiecomité zetelen.

Dat blijkt uit het jongste 'A European IT leadership Perspective' onderzoek van Harvey Nash. Opvallend is dat 42 procent van de ondervraagde Europese cio's van oordeel is dat hun rol minder strategisch geworden is. "Er blijkt een zekere frustratie uit," vertelt managing director Ronny Lommelen van Harvey Nash Belux. "Ze rapporteren steeds meer aan de financiële man. Pas na de boardmeeting worden ze ingelicht over de beslissingen. De communicatie verloopt stroef." Toch oordeelt de helft van de respondenten dat hun afdeling grotendeels geïntegreerd is. Bij 32 procent is die integratie nog beperkt.

"Er is een groeiende nood aan cio's die zowel de technologie als de business verstaan. Dat zijn er in België veel te weinig," vindt Ronny Lommelen. Harvey Nash moet daarom steeds vaker mensen uit het buitenland aantrekken. Van de 300 it'ers die Harvey Nash in België gedetacheerd heeft, is 35 tot 40 procent van buitenlandse origine. "Die hebben er helemaal geen probleem mee om hier te komen werken. Hoe hoger op de ladder, hoe minder trouwens."

Iets meer dan de helft van de cio's vindt dat ze geen echte impact hebben op de omzet van hun onderneming. Maar drie op de vier wil dan wel weer mee in het directiecomité zetelen. Dat blijkt uit het jongste 'A European IT leadership Perspective' onderzoek van Harvey Nash. Opvallend is dat 42 procent van de ondervraagde Europese cio's van oordeel is dat hun rol minder strategisch geworden is. "Er blijkt een zekere frustratie uit," vertelt managing director Ronny Lommelen van Harvey Nash Belux. "Ze rapporteren steeds meer aan de financiële man. Pas na de boardmeeting worden ze ingelicht over de beslissingen. De communicatie verloopt stroef." Toch oordeelt de helft van de respondenten dat hun afdeling grotendeels geïntegreerd is. Bij 32 procent is die integratie nog beperkt. "Er is een groeiende nood aan cio's die zowel de technologie als de business verstaan. Dat zijn er in België veel te weinig," vindt Ronny Lommelen. Harvey Nash moet daarom steeds vaker mensen uit het buitenland aantrekken. Van de 300 it'ers die Harvey Nash in België gedetacheerd heeft, is 35 tot 40 procent van buitenlandse origine. "Die hebben er helemaal geen probleem mee om hier te komen werken. Hoe hoger op de ladder, hoe minder trouwens."