Na de Belgische diplomatie blijken nu ook de computersystemen van de FOD Economie te zijn gehackt. Het federaal parket heeft een onderzoek geopend.

Dat vernamen De Tijd en L'Echo in veiligheidskringen en wordt bevestigd door minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A). Het onderzoek loopt nog, maar nu al is duidelijk dat opnieuw sprake is van een hoogst complex spionagevirus dat waarschijnlijk van een inlichtingendienst komt.

Het parket geeft geen commentaar. Bij het kabinet van Vande Lanotte bevestigen ze het nieuws. "Begin dit jaar is er inderdaad een hacking geweest bij de federale overheidsdienst Economie. Onmiddellijk is al het nodige gedaan om in te grijpen. En er is ook meteen een klacht ingediend bij het parket", klinkt het. (Belga/TV)

Na de Belgische diplomatie blijken nu ook de computersystemen van de FOD Economie te zijn gehackt. Het federaal parket heeft een onderzoek geopend.Dat vernamen De Tijd en L'Echo in veiligheidskringen en wordt bevestigd door minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A). Het onderzoek loopt nog, maar nu al is duidelijk dat opnieuw sprake is van een hoogst complex spionagevirus dat waarschijnlijk van een inlichtingendienst komt. Het parket geeft geen commentaar. Bij het kabinet van Vande Lanotte bevestigen ze het nieuws. "Begin dit jaar is er inderdaad een hacking geweest bij de federale overheidsdienst Economie. Onmiddellijk is al het nodige gedaan om in te grijpen. En er is ook meteen een klacht ingediend bij het parket", klinkt het. (Belga/TV)