"Administratieve diensten moeten geautomatiseerd worden waardoor de klant een deel van het werk zal doen. De klantendienst gaat werken met chatbots en een heel aantal shops worden gesloten. Dat zorgt ervoor dat er minder mensen nodig zijn", aldus Ronald Huysmans van ACOD.

Proximus is niet van plan om al die mensen om te scholen. "Iedereen zou de kans moeten krijgen op een omscholingstraject maar dat is niet het geval. We hopen dat we alsnog tot een akkoord komen", zegt Huysmans. Het is vooral de vakbond ACOD die de staking steunde.

Zowat 50 à 60 mensen legden maandag het werk neer of bleven thuis. Ongeveer 30 werknemers voerden ter plaatse actie. Rond de middag eindigde de actie.

"Administratieve diensten moeten geautomatiseerd worden waardoor de klant een deel van het werk zal doen. De klantendienst gaat werken met chatbots en een heel aantal shops worden gesloten. Dat zorgt ervoor dat er minder mensen nodig zijn", aldus Ronald Huysmans van ACOD. Proximus is niet van plan om al die mensen om te scholen. "Iedereen zou de kans moeten krijgen op een omscholingstraject maar dat is niet het geval. We hopen dat we alsnog tot een akkoord komen", zegt Huysmans. Het is vooral de vakbond ACOD die de staking steunde. Zowat 50 à 60 mensen legden maandag het werk neer of bleven thuis. Ongeveer 30 werknemers voerden ter plaatse actie. Rond de middag eindigde de actie.