De NMBS is van plan om binnen de vier jaar 90 procent van haar it-applicaties te vervangen. "Het gaat om projecten van meerdere miljoenen euro's waar meer dan 500 it-medewerkers bij betrokken zijn," aldus cio Giovanni Palmieri.

In het kader van het H2R-project wordt SAP ingevoerd in de human resources-afdeling. SAP wordt ook verder uitgerold bij Infrabel, NMBS en de NMBS holding. Het is bestemd voor het financiële luik, logistiek, aankoop en uitkeringen aan het personeel in het Mind3-project. Er wordt ook geïnvesteerd in betere informatie van de reiziger en het Artemis-programma wordt herschreven (opvolging van de treinen, zeven miljoen codelijnen).

De Spoorwegen beschikken over een it-budget van 250 miljoen euro, "dat elk jaar met 20 procent toeneemt". De it-afdeling van 1.700 medewerkers heeft werk voor de boeg.

Meer informatie in Data News van volgende week.

De NMBS is van plan om binnen de vier jaar 90 procent van haar it-applicaties te vervangen. "Het gaat om projecten van meerdere miljoenen euro's waar meer dan 500 it-medewerkers bij betrokken zijn," aldus cio Giovanni Palmieri. In het kader van het H2R-project wordt SAP ingevoerd in de human resources-afdeling. SAP wordt ook verder uitgerold bij Infrabel, NMBS en de NMBS holding. Het is bestemd voor het financiële luik, logistiek, aankoop en uitkeringen aan het personeel in het Mind3-project. Er wordt ook geïnvesteerd in betere informatie van de reiziger en het Artemis-programma wordt herschreven (opvolging van de treinen, zeven miljoen codelijnen). De Spoorwegen beschikken over een it-budget van 250 miljoen euro, "dat elk jaar met 20 procent toeneemt". De it-afdeling van 1.700 medewerkers heeft werk voor de boeg. Meer informatie in Data News van volgende week.