De rechtszaak wordt gestart door Hong Perez, een voormalige salesmedewerkster bij Spotify. In de aanklacht, neergelegd bij het New York Supreme Court, meldt ze dat Spotify systematisch discrimineert tegen vrouwen.

De aanklacht beschuldigt Brian Berner, de manager van Perez, ervan om 'male only' groepen van medewerkers te selecteren voor bedrijfstripjes naar het Sundance Film Festival. Daarnaast zou ook een medewerker zijn gepromoveerd, hoewel er een klacht wegens seksuele intimidatie tegen de man liep. De medewerker, die meerdere waarschuwingen van Spotify zou hebben gekregen, zou andere managers begeleid hebben naar strip clubs op een zakenreis naar Atlantic City, zo gaat de aanklacht verder. Tot slot zou Spotify ook mannelijke medewerkers systematisch meer betalen.

Spotify is zo een van de latere techbedrijven om met een zaak voor genderdiscriminatie te maken te krijgen. Ongeveer een jaar geleden kwam er een stroom van rechtszaken en ontslagen op gang die op vrij pijnlijke wijze de 'jongensclub' van Silicon Valley blootlegden. Bekendste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk Uber, dat al een jaar probeert zijn imago terug op te poetsen.

De rechtszaak wordt gestart door Hong Perez, een voormalige salesmedewerkster bij Spotify. In de aanklacht, neergelegd bij het New York Supreme Court, meldt ze dat Spotify systematisch discrimineert tegen vrouwen. De aanklacht beschuldigt Brian Berner, de manager van Perez, ervan om 'male only' groepen van medewerkers te selecteren voor bedrijfstripjes naar het Sundance Film Festival. Daarnaast zou ook een medewerker zijn gepromoveerd, hoewel er een klacht wegens seksuele intimidatie tegen de man liep. De medewerker, die meerdere waarschuwingen van Spotify zou hebben gekregen, zou andere managers begeleid hebben naar strip clubs op een zakenreis naar Atlantic City, zo gaat de aanklacht verder. Tot slot zou Spotify ook mannelijke medewerkers systematisch meer betalen. Spotify is zo een van de latere techbedrijven om met een zaak voor genderdiscriminatie te maken te krijgen. Ongeveer een jaar geleden kwam er een stroom van rechtszaken en ontslagen op gang die op vrij pijnlijke wijze de 'jongensclub' van Silicon Valley blootlegden. Bekendste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk Uber, dat al een jaar probeert zijn imago terug op te poetsen.