Spotify dankt de kwartaalwinst aan het paradoxale effect van de recente koersdaling van het aandeel op de beurs van New York, waardoor de loonkosten daalden. Het aantal Spotify-gebruikers steeg naar 356 miljoen, waarvan 158 miljoen betalende (een stijging met 21 procent op jaarbasis). De omzet nam met 16 procent toe tot 2,15 miljard euro.

Verwachtingen teruggeschroefd

Tegelijkertijd schroefde de Zweedse muziekstreamingdienst zijn verwachtingen voor dit jaar lichtjes terug. Het bedrijf gaat ervan uit om tegen het einde van het jaar op 422 miljoen gebruikers te landen. Voordien was er nog sprake van 427 miljoen. De verwachtingen voor het aantal betalende abonnees bleef met 184 miljoen wel stabiel.

Spotify dankt de kwartaalwinst aan het paradoxale effect van de recente koersdaling van het aandeel op de beurs van New York, waardoor de loonkosten daalden. Het aantal Spotify-gebruikers steeg naar 356 miljoen, waarvan 158 miljoen betalende (een stijging met 21 procent op jaarbasis). De omzet nam met 16 procent toe tot 2,15 miljard euro.Tegelijkertijd schroefde de Zweedse muziekstreamingdienst zijn verwachtingen voor dit jaar lichtjes terug. Het bedrijf gaat ervan uit om tegen het einde van het jaar op 422 miljoen gebruikers te landen. Voordien was er nog sprake van 427 miljoen. De verwachtingen voor het aantal betalende abonnees bleef met 184 miljoen wel stabiel.