Het Zweeds bedrijf zou daarmee de strijd aangaan met YouTube, zo melden verschillende media vrijdag.

Onder meer New York Times en de Wall Street Journal citeren bronnen dicht bij het dossier die zeggen dat Spotify de nieuwe dienst op 20 mei in New York zal aankondigen.

Spotify, in 2008 opgericht, telt al meer dan 60 miljoen gebruikers in 58 landen. Een kwart van hen betaalt er ook voor, maar het bedrijf boekt nog geen winst. Toch wordt Spotify beschouwd als een van de waardevolste niet-beursgenoteerde start-ups ter wereld. Volgens sommigen is de streamingdienst meer dan 8 miljard dollar waard. (Belga/NS)

Het Zweeds bedrijf zou daarmee de strijd aangaan met YouTube, zo melden verschillende media vrijdag. Onder meer New York Times en de Wall Street Journal citeren bronnen dicht bij het dossier die zeggen dat Spotify de nieuwe dienst op 20 mei in New York zal aankondigen. Spotify, in 2008 opgericht, telt al meer dan 60 miljoen gebruikers in 58 landen. Een kwart van hen betaalt er ook voor, maar het bedrijf boekt nog geen winst. Toch wordt Spotify beschouwd als een van de waardevolste niet-beursgenoteerde start-ups ter wereld. Volgens sommigen is de streamingdienst meer dan 8 miljard dollar waard. (Belga/NS)