Spotify introduceert Duo-abonnement voor koppels (onder één dak)

© Spotify
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Muziekdienst Spotify heeft een nieuw abonnement geïntroduceerd voor koppels of huisgenoten. Met Premium Duo kunnen twee mensen die onder hetzelfde dak leven voor 12,99 euro per maand een Spotify Premium-account delen.

Premium Duo situeert zich qua prijs precies tussen het individuele Spotify-abonnement van 9,99 euro en de Family-formule, met maximaal zes accounts, van 14,99 euro. Net als bij dat Family-abonnement kunnen Duo-gebruikers op verschillende toestellen advertentievrij naar hun eigen muziek luisteren en gescheiden playlists aanmaken.

Duo Mix

De nieuwe Premium-formule biedt ook Duo Mix, een speciale afspeellijst voor twee personen die door Spotify regelmatig wordt bijgewerkt met hun ‘favoriete muziek’. Daarnaast is er een Shared Playlist-functie, waarmee koppels en huisgenoten een gedeelde afspeellijst kunnen opstellen.

Om in aanmerking te komen voor Premium Duo moeten beide gebruikers op hetzelfde adres woonachtig zijn. Dit wordt door Spotify gecontroleerd tijdens de activatie van het abonnement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content