Investeerders houden rekening met een beursgang van Spotify, maar zien het bedrijf ook als overnameprooi voor een van de Amerikaanse techgiganten. Volgens Ek is dat laatste niet aan de orde. ,,We gaan niet verkopen. Mijn persoonlijke ambitie is om te laten zien dat we ook in Europa zo'n gigant kunnen neerzetten."

Spotify zag zijn omzet vorig jaar met 80 procent stijgen naar bijna twee miljard euro en voerde het aantal abonnees op tot 28 miljoen. Tegelijkertijd zwol het verlies met 11 miljoen euro aan tot 173 miljoen euro. Het bedrijf neemt het op tegen vergelijkbare diensten als Apple Pay, Google Music en Tidal.

(ANP/WK)

Investeerders houden rekening met een beursgang van Spotify, maar zien het bedrijf ook als overnameprooi voor een van de Amerikaanse techgiganten. Volgens Ek is dat laatste niet aan de orde. ,,We gaan niet verkopen. Mijn persoonlijke ambitie is om te laten zien dat we ook in Europa zo'n gigant kunnen neerzetten."Spotify zag zijn omzet vorig jaar met 80 procent stijgen naar bijna twee miljard euro en voerde het aantal abonnees op tot 28 miljoen. Tegelijkertijd zwol het verlies met 11 miljoen euro aan tot 173 miljoen euro. Het bedrijf neemt het op tegen vergelijkbare diensten als Apple Pay, Google Music en Tidal.(ANP/WK)