Spotify telt momenteel wereldwijd 50 miljoen gebruikers, van wie er 12,5 miljoen een betaald abonnement hebben. Ze betalen een tientje per maand. Dat.

De Zweedse internetmuziekdienst biedt miljoenen nummers aan. Voor elke keer dat een song beluisterd wordt, krijgt de artiest een bepaald bedrag uitgekeerd.

Taylor Swift

Ek reageert met de blogpost onder meer ook op de Amerikaanse zangeres Taylor Swift, die recentelijk al haar muziek van Spotify haalde omdat ze er te weinig aan zou verdienen. Maar volgens Ek heeft Swift haar populariteit en inkomsten juist grotendeels aan Spotify te danken. (Belga)

Spotify telt momenteel wereldwijd 50 miljoen gebruikers, van wie er 12,5 miljoen een betaald abonnement hebben. Ze betalen een tientje per maand. Dat.De Zweedse internetmuziekdienst biedt miljoenen nummers aan. Voor elke keer dat een song beluisterd wordt, krijgt de artiest een bepaald bedrag uitgekeerd. Taylor SwiftEk reageert met de blogpost onder meer ook op de Amerikaanse zangeres Taylor Swift, die recentelijk al haar muziek van Spotify haalde omdat ze er te weinig aan zou verdienen. Maar volgens Ek heeft Swift haar populariteit en inkomsten juist grotendeels aan Spotify te danken. (Belga)