Spotify blijft inzetten op zijn podcast-departement. Nieuwste aanwerving hier is Podz, een start-up die het makkelijker moet maken om nieuwe podcasts te ontdekken. De technologie van het bedrijfje maakt automatisch preview clips van podcasts door met machine learning de opname te analyseren en zo sleutelmomenten aan elkaar te rijgen.

De streamingdienst heeft aangegeven dat die technologie in het eigen platform zal worden geïntegreerd. Dat zou het podcastplatform van Spotify een pak sneller maken dan anderen, waar makers van podcasts zelf geacht worden hun previews te monteren. Een en ander moet het vooral voor gebruikers makkelijker maken om door podcasts te snuisteren, omdat het meteen ook de hoeveelheid korte previewclips moet verhogen.

Spotify blijft inzetten op zijn podcast-departement. Nieuwste aanwerving hier is Podz, een start-up die het makkelijker moet maken om nieuwe podcasts te ontdekken. De technologie van het bedrijfje maakt automatisch preview clips van podcasts door met machine learning de opname te analyseren en zo sleutelmomenten aan elkaar te rijgen.De streamingdienst heeft aangegeven dat die technologie in het eigen platform zal worden geïntegreerd. Dat zou het podcastplatform van Spotify een pak sneller maken dan anderen, waar makers van podcasts zelf geacht worden hun previews te monteren. Een en ander moet het vooral voor gebruikers makkelijker maken om door podcasts te snuisteren, omdat het meteen ook de hoeveelheid korte previewclips moet verhogen.