Spotify kondigde al eerder aan naar de beurs te gaan. Het Zweedse bedrijf doet dat niet op de conventionele wijze door nieuwe aandelen uit te geven of bestaande aandelen aan te bieden om geld op te halen. In plaats daarvan kiest Spotify voor een zogeheten direct listing, waarbij het een beurskoers krijgt zodat de bestaande aandeelhouders hun belang kunnen verhandelen.

Spotify houdt komende donderdag een investeerdersdag. Het bedrijf wil de onzekerheid wegnemen die bij de aanpak hoort.

Met 71 miljoen betalende klanten is Spotify ruimschoots de grootste muziekstreamingdienst. Winst maken blijft echter een probleem en de concurrentie met Apple neemt toe. In aanloop van de beursgang pakte het bedrijf eerder al piraterij aan door gebruikers van gehackte Spotify-apps te contacteren.

Spotify kondigde al eerder aan naar de beurs te gaan. Het Zweedse bedrijf doet dat niet op de conventionele wijze door nieuwe aandelen uit te geven of bestaande aandelen aan te bieden om geld op te halen. In plaats daarvan kiest Spotify voor een zogeheten direct listing, waarbij het een beurskoers krijgt zodat de bestaande aandeelhouders hun belang kunnen verhandelen.Spotify houdt komende donderdag een investeerdersdag. Het bedrijf wil de onzekerheid wegnemen die bij de aanpak hoort.Met 71 miljoen betalende klanten is Spotify ruimschoots de grootste muziekstreamingdienst. Winst maken blijft echter een probleem en de concurrentie met Apple neemt toe. In aanloop van de beursgang pakte het bedrijf eerder al piraterij aan door gebruikers van gehackte Spotify-apps te contacteren.