De videomogelijkheden zouden volgens de Wall Street Journal deze week voor iOS en volgende week voor Android beschikbaar zijn. Al blijft de functie, die al gepland was voor Mei vorig jaar momenteel beperkt tot de VS, Groot Brittannië, Zweden en Duitsland.

Spotify werkt voor videocontent onder meer samen met de BBC, Maker Studios, ESPN en Comedy Central. Het is daarbij niet de bedoeling om extra inkomsten te genereren uit de video's, maar wel om gebruikers meer tijd te laten doorbrengen met de app.

De stap naar video is een nodige uitbreiding van Spotify om zich te onderscheiden van andere muziekdiensten. Maar ook om te concurreren met online videospelers als YouTube, die vandaag een hoop muziekvideo's gratis aanbieden en eveneens over afspeellijsten en een mobiele versie beschikken.

De videomogelijkheden zouden volgens de Wall Street Journal deze week voor iOS en volgende week voor Android beschikbaar zijn. Al blijft de functie, die al gepland was voor Mei vorig jaar momenteel beperkt tot de VS, Groot Brittannië, Zweden en Duitsland.Spotify werkt voor videocontent onder meer samen met de BBC, Maker Studios, ESPN en Comedy Central. Het is daarbij niet de bedoeling om extra inkomsten te genereren uit de video's, maar wel om gebruikers meer tijd te laten doorbrengen met de app.De stap naar video is een nodige uitbreiding van Spotify om zich te onderscheiden van andere muziekdiensten. Maar ook om te concurreren met online videospelers als YouTube, die vandaag een hoop muziekvideo's gratis aanbieden en eveneens over afspeellijsten en een mobiele versie beschikken.