Het Amerikaanse telecomconcern Sprint Nextel neemt de kleinere prepaid-aanbieder Virgin Mobile USA over.

Sprint Nextel koopt het belang in Virgin Mobile USA dat het nog niet in handen had voor ongeveer 420 miljoen dollar in aandelen. Daarmee wordt Virgin Mobile USA in totaal op 483 miljoen dollar gewaardeerd.

Sprint Nextel is momenteel met vijftig miljoen klanten de nummer drie op de Amerikaanse markt van de mobiele telefonie. Virgin Mobile USA zou vijf miljoen gebruikers hebben in de Verenigde Staten. De gsm-operator is een onderdeel van de Britse Virgin groep van miljardair Richard Branson.

Sprint Nextel zal ook de schuld overnemen die Virgin Mobile USA uitstaan heeft en die geschat wordt om tegen eind september niet meer te bedragen dan 205 miljoen dollar.

Bron: Belga

Het Amerikaanse telecomconcern Sprint Nextel neemt de kleinere prepaid-aanbieder Virgin Mobile USA over. Sprint Nextel koopt het belang in Virgin Mobile USA dat het nog niet in handen had voor ongeveer 420 miljoen dollar in aandelen. Daarmee wordt Virgin Mobile USA in totaal op 483 miljoen dollar gewaardeerd. Sprint Nextel is momenteel met vijftig miljoen klanten de nummer drie op de Amerikaanse markt van de mobiele telefonie. Virgin Mobile USA zou vijf miljoen gebruikers hebben in de Verenigde Staten. De gsm-operator is een onderdeel van de Britse Virgin groep van miljardair Richard Branson. Sprint Nextel zal ook de schuld overnemen die Virgin Mobile USA uitstaan heeft en die geschat wordt om tegen eind september niet meer te bedragen dan 205 miljoen dollar. Bron: Belga