Het Amerikaanse telecomconcern Sprint Nextel gaat 8000 jobs schrappen ten gevolge van de economische crisis. Dat moet de jaarlijkse kosten met 1,2 miljard dollar verminderen.

De schrappingen zullen in alle afdelingen doorgevoerd worden. De herstructurering heeft een eenmalige kost van 300 miljoen dollar. Bij de 8000 te schrappen jobs zitten ook 850 banen die geschrapt werden in het kader van een vorig jaar opgestart plan van vrijwillig vertrek.

Sprint Nextel telde eind december zowat 60.000 werknemers. Het aandeel van het bedrijf verloor het voorbije jaar bijna driekwart van zijn waarde. Concurrent AT&T kondigde vorige maand aan dat het 12.000 banen gaat schrappen.

Bron: Belga

Het Amerikaanse telecomconcern Sprint Nextel gaat 8000 jobs schrappen ten gevolge van de economische crisis. Dat moet de jaarlijkse kosten met 1,2 miljard dollar verminderen. De schrappingen zullen in alle afdelingen doorgevoerd worden. De herstructurering heeft een eenmalige kost van 300 miljoen dollar. Bij de 8000 te schrappen jobs zitten ook 850 banen die geschrapt werden in het kader van een vorig jaar opgestart plan van vrijwillig vertrek. Sprint Nextel telde eind december zowat 60.000 werknemers. Het aandeel van het bedrijf verloor het voorbije jaar bijna driekwart van zijn waarde. Concurrent AT&T kondigde vorige maand aan dat het 12.000 banen gaat schrappen. Bron: Belga