De stad Antwerpen is bezig om haar telematicacode, de regels die ambtenaren in verband met computers en telefoons moeten volgen, aan te passen.

De code werd twee jaar geleden opgesteld, maar voldoet niet meer aan de nieuwe technologische ontwikkelingen. In het bijzonder het gebruik van sociale netwerksites zoals LinkedIn en Facebook zal bekeken worden, omdat die toepassingen pas in de laatste jaren echt populair geworden zijn. Dat meldt Wouter Hendrikx, woordvoerder van Antwerps schepen van Personeel Marc Van Peel.

"De stad zal een evenwicht zoeken om zowel de positieve als de negatieve aspecten van Facebook en aanverwanten aan te pakken", zegt Hendrikx. "Van een blokkering van bepaalde sites is echter geen sprake", gaat hij verder.

Volgens de woordvoerder moedigt de stad het gebruik van sociale netwerksites in de privé-sfeer aan. LinkedIn is volgens de stad bijvoorbeeld zeer nuttig om vacatures te verspreiden. Facebook is op zich ook goed voor Antwerpen omdat ambtenaren buiten hun werkuren dan ook bezig zijn met de stad en tonen hoe trots ze zijn hun werkgever. Er bestaat zelfs een Facebook-groep bestemd voor personeelsleden van de stad Antwerpen.

"Natuurlijk kan het niet de bedoeling zijn dat er tijdens de werkuren constant gesurft wordt", zegt Wouter Hendrikx, "We bekijken nog of het eventueel wel mag tijdens de onbetaalde lunchpauze."

Antwerpen gaat voorlopig dus niet dezelfde weg op als het Brussels Gewest, waar discussie is ontstaan nadat Brussel Staatssecretaris Brigitte Grouwels de 1.500 ambtenaren die er werken, verbood om nog op Facebook te surfen.

Bron: Belga

De stad Antwerpen is bezig om haar telematicacode, de regels die ambtenaren in verband met computers en telefoons moeten volgen, aan te passen. De code werd twee jaar geleden opgesteld, maar voldoet niet meer aan de nieuwe technologische ontwikkelingen. In het bijzonder het gebruik van sociale netwerksites zoals LinkedIn en Facebook zal bekeken worden, omdat die toepassingen pas in de laatste jaren echt populair geworden zijn. Dat meldt Wouter Hendrikx, woordvoerder van Antwerps schepen van Personeel Marc Van Peel. "De stad zal een evenwicht zoeken om zowel de positieve als de negatieve aspecten van Facebook en aanverwanten aan te pakken", zegt Hendrikx. "Van een blokkering van bepaalde sites is echter geen sprake", gaat hij verder. Volgens de woordvoerder moedigt de stad het gebruik van sociale netwerksites in de privé-sfeer aan. LinkedIn is volgens de stad bijvoorbeeld zeer nuttig om vacatures te verspreiden. Facebook is op zich ook goed voor Antwerpen omdat ambtenaren buiten hun werkuren dan ook bezig zijn met de stad en tonen hoe trots ze zijn hun werkgever. Er bestaat zelfs een Facebook-groep bestemd voor personeelsleden van de stad Antwerpen. "Natuurlijk kan het niet de bedoeling zijn dat er tijdens de werkuren constant gesurft wordt", zegt Wouter Hendrikx, "We bekijken nog of het eventueel wel mag tijdens de onbetaalde lunchpauze." Antwerpen gaat voorlopig dus niet dezelfde weg op als het Brussels Gewest, waar discussie is ontstaan nadat Brussel Staatssecretaris Brigitte Grouwels de 1.500 ambtenaren die er werken, verbood om nog op Facebook te surfen. Bron: Belga