De stad Brugge gaat op zoek naar een private partner die op het ganse grondgebied gratis draadloos internet wil aanbieden.

Dat is zaterdag bekendgemaakt door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). De bandbreedte van het internet zal beperkt zijn waardoor geen filmpjes en andere zware toepassingen zullen kunnen worden gedownload. E-mails bekijken zal wel mogelijk zijn.

Brugge ziet het plan als een voordeel op toeristisch vlak en een vooruitgang naar e-government. Het stadsbestuur wil immers dat de provider voldoende ruimte voorziet voor toepassingen van het stadsbestuur zelf. Onder meer enkele bewakingscamera's in overlastrijke buurten zouden op het draadloos netwerk worden aangesloten. Die camera's komen op tien locaties waaronder de Markt, de Eiermarkt, het Kraanplein, 't Zand en de Kuiperstraat.

Bron: Belga

De stad Brugge gaat op zoek naar een private partner die op het ganse grondgebied gratis draadloos internet wil aanbieden. Dat is zaterdag bekendgemaakt door burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). De bandbreedte van het internet zal beperkt zijn waardoor geen filmpjes en andere zware toepassingen zullen kunnen worden gedownload. E-mails bekijken zal wel mogelijk zijn. Brugge ziet het plan als een voordeel op toeristisch vlak en een vooruitgang naar e-government. Het stadsbestuur wil immers dat de provider voldoende ruimte voorziet voor toepassingen van het stadsbestuur zelf. Onder meer enkele bewakingscamera's in overlastrijke buurten zouden op het draadloos netwerk worden aangesloten. Die camera's komen op tien locaties waaronder de Markt, de Eiermarkt, het Kraanplein, 't Zand en de Kuiperstraat. Bron: Belga