Op de website van de stad Charleroi (www.charleroi.be) valt niet langer informatie te vinden over de verschillende activiteiten van de stad. Er staat enkel een korte boodschap van websitebeheerder Horus.

De RTBF kwam dit weekend met het nieuws. "Overeenkomstig met de wetgeving omtrent de contracten en met een herziening van deze laatste in het vooruitzicht, heeft het schepencollege beslist om het contract bij uw firma op te zeggen op 31 december 2007", zo viel zaterdag te lezen. Spoedig wordt een oproep gelanceerd voor nieuwe offertes, luidde het nog. De brief dateert van 21 november 2007. Het bedrijf in kwestie is de websitebouwer Horus.

De eerste schepen van Charleroi, Paul Ficheroulle, bevestigt dat in oktober beslist werd om een vijftiental informaticacontracten op te zeggen. "Er werd wel overeengekomen om alle nodige maatregelen te nemen zodat de dienstverlening niet onderbroken werd", zegt Ficheroulle.

Ficheroulle vindt dat het bedrijf in kwestie van "heel slechte smaak" getuigt door een privéschrijven van de stad aan de firma op de site te publiceren. Voorts stelt de schepen nog dat hij zowel de firma als de stadsdiensten heftig van repliek zal dienen. De eerste omwille van diens houding en de tweede omdat die hun oversten niet verwittigden dat de site mogelijk onderbroken zou worden.

Op dit moment is de brief van de website verdwenen en staat er de kortere, maar veelzeggende boodschap: "Op vraag van de stad Charleroi werd deze hosting stopgezet. Deze situatie staat los van onze wil."

Bron: Belga

Op de website van de stad Charleroi (www.charleroi.be) valt niet langer informatie te vinden over de verschillende activiteiten van de stad. Er staat enkel een korte boodschap van websitebeheerder Horus. De RTBF kwam dit weekend met het nieuws. "Overeenkomstig met de wetgeving omtrent de contracten en met een herziening van deze laatste in het vooruitzicht, heeft het schepencollege beslist om het contract bij uw firma op te zeggen op 31 december 2007", zo viel zaterdag te lezen. Spoedig wordt een oproep gelanceerd voor nieuwe offertes, luidde het nog. De brief dateert van 21 november 2007. Het bedrijf in kwestie is de websitebouwer Horus. De eerste schepen van Charleroi, Paul Ficheroulle, bevestigt dat in oktober beslist werd om een vijftiental informaticacontracten op te zeggen. "Er werd wel overeengekomen om alle nodige maatregelen te nemen zodat de dienstverlening niet onderbroken werd", zegt Ficheroulle. Ficheroulle vindt dat het bedrijf in kwestie van "heel slechte smaak" getuigt door een privéschrijven van de stad aan de firma op de site te publiceren. Voorts stelt de schepen nog dat hij zowel de firma als de stadsdiensten heftig van repliek zal dienen. De eerste omwille van diens houding en de tweede omdat die hun oversten niet verwittigden dat de site mogelijk onderbroken zou worden. Op dit moment is de brief van de website verdwenen en staat er de kortere, maar veelzeggende boodschap: "Op vraag van de stad Charleroi werd deze hosting stopgezet. Deze situatie staat los van onze wil." Bron: Belga