De invloedrijke vakbond Verdi zegt met de stakingsoproep 'de druk te willen verhogen op Amazon tijdens de kerstperiode'. Volgens de bond zijn het aantal bestellingen en de werkdruk omwille van de drukke eindejaarsperiode opnieuw gestegen.

Het sociaal conflict bij de Amerikaanse onlinewinkel bestaat al sinds de lente van 2013. Verdi strijdt voor het invoeren van loonvoorwaarden uit de detailhandel bij Amazon. Het kwam al meermaals tot stakingen in verschillende vestigingen in Duitsland.

Maar het Amerikaanse bedrijf houdt het been stijf en stelt dat het personeel onder de logistiek valt. Het bedrijf heeft al uitzonderlijke premies toegekend, maar die worden door Verdi als onvoldoende bestempeld.

Amazon stelt in negen vestigingen meer dan 9.000 mensen tewerk in Duitsland. (Belga/KVDA)

De invloedrijke vakbond Verdi zegt met de stakingsoproep 'de druk te willen verhogen op Amazon tijdens de kerstperiode'. Volgens de bond zijn het aantal bestellingen en de werkdruk omwille van de drukke eindejaarsperiode opnieuw gestegen. Het sociaal conflict bij de Amerikaanse onlinewinkel bestaat al sinds de lente van 2013. Verdi strijdt voor het invoeren van loonvoorwaarden uit de detailhandel bij Amazon. Het kwam al meermaals tot stakingen in verschillende vestigingen in Duitsland. Maar het Amerikaanse bedrijf houdt het been stijf en stelt dat het personeel onder de logistiek valt. Het bedrijf heeft al uitzonderlijke premies toegekend, maar die worden door Verdi als onvoldoende bestempeld. Amazon stelt in negen vestigingen meer dan 9.000 mensen tewerk in Duitsland. (Belga/KVDA)