Er wordt gestaakt bij het kabelpersoneel van telecombedrijf Belgacom. Reden is de toenemende werkdruk, met avond- en zaterdagwerk.

Het gaat om het personeel dat de kabels onderhoudt. Volgens Ben Coremans, sectorverantwoordelijke van het ACV, werken in de dienst meer dan 3.000 mensen. "De staking wordt in Wallonië en Brussel heel goed opgevolgd, in Vlaanderen voor zover ik weet door ongeveer de helft", aldus de ACV'er.

Door de stakingsactie is het mogelijk dat klanten die op een herstelling wachten, niet zullen worden geholpen, zegt de vakbondsman.

Reden voor het ongenoegen is de werkdruk, het invoeren van avond- en zaterdagwerk en een personeelstekort. Belgacom weerlegde al de kritiek van de vakbond. Er volgen 300 aanwervingen. De invoering van het avond-en zaterdagwerk gebeurt bovendien geleidelijk. Met de twee andere bonden is al een akkoord gesloten, zegt Belgacom.

Volgens het ACV kunnen de 300 aanwervingen het aantal mensen dat vertrekt niet compenseren.

Bron: Belga

Er wordt gestaakt bij het kabelpersoneel van telecombedrijf Belgacom. Reden is de toenemende werkdruk, met avond- en zaterdagwerk. Het gaat om het personeel dat de kabels onderhoudt. Volgens Ben Coremans, sectorverantwoordelijke van het ACV, werken in de dienst meer dan 3.000 mensen. "De staking wordt in Wallonië en Brussel heel goed opgevolgd, in Vlaanderen voor zover ik weet door ongeveer de helft", aldus de ACV'er. Door de stakingsactie is het mogelijk dat klanten die op een herstelling wachten, niet zullen worden geholpen, zegt de vakbondsman. Reden voor het ongenoegen is de werkdruk, het invoeren van avond- en zaterdagwerk en een personeelstekort. Belgacom weerlegde al de kritiek van de vakbond. Er volgen 300 aanwervingen. De invoering van het avond-en zaterdagwerk gebeurt bovendien geleidelijk. Met de twee andere bonden is al een akkoord gesloten, zegt Belgacom. Volgens het ACV kunnen de 300 aanwervingen het aantal mensen dat vertrekt niet compenseren. Bron: Belga