Zo'n 45.000 personeelsleden van de Amerikaanse telecommaatschappij Verizon hebben het werk neergelegd.

Dat gebeurde nadat er dit weekend alsnog geen akkoord kon worden bereikt over een nieuwe cao, aldus de vakbonden. Verizon is de op één na grootste telefoonmaatschappij van de Verenigde Staten. Eind juni waren onderhandelingen gestart over een nieuwe cao. De vorige liep nu zaterdag af. Maar de verdeeldheid is groot, vooral omdat de directie wil raken aan de gezondheidsverzekering van de werknemers. De vakbonden bestempelden het voorstel als een aanval op de rechten van de middenklasse, opgebouwd de voorbije halve eeuw.

Door de staking dreigen servicegesprekken vertraging oplopen. Ook de installatie van telefoon- en internetdiensten verloopt trager door de actie. Een woordvoerder van Verizon beklemtoonde wel dat een deel van de taken van het stakende personeel wordt overgenomen door managers en onderaannemers. Bij Verizon werken in totaal zo'n 200.000 personeelsleden.

Bron: Belga

Zo'n 45.000 personeelsleden van de Amerikaanse telecommaatschappij Verizon hebben het werk neergelegd. Dat gebeurde nadat er dit weekend alsnog geen akkoord kon worden bereikt over een nieuwe cao, aldus de vakbonden. Verizon is de op één na grootste telefoonmaatschappij van de Verenigde Staten. Eind juni waren onderhandelingen gestart over een nieuwe cao. De vorige liep nu zaterdag af. Maar de verdeeldheid is groot, vooral omdat de directie wil raken aan de gezondheidsverzekering van de werknemers. De vakbonden bestempelden het voorstel als een aanval op de rechten van de middenklasse, opgebouwd de voorbije halve eeuw. Door de staking dreigen servicegesprekken vertraging oplopen. Ook de installatie van telefoon- en internetdiensten verloopt trager door de actie. Een woordvoerder van Verizon beklemtoonde wel dat een deel van de taken van het stakende personeel wordt overgenomen door managers en onderaannemers. Bij Verizon werken in totaal zo'n 200.000 personeelsleden. Bron: Belga