In drie van de negen distributiecentra in het land worden geen pakketten meer verwerkt, aldus de vakbond. De werknemers eisen een hoger loon onder de cao voor detailhandel, terwijl het Amerikaanse bedrijf vasthoudt aan de cao voor de logistieke branche.

Weer een staking

Het is niet voor het eerst dat Amazon-werknemers in Duitsland staken. Sinds mei vorig jaar leggen ze geregeld het werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. De afgelopen week deden meer dan 2400 medewerkers van Amazon aan de staking mee in vier magazijnen, aldus de bond. Amazon zelf sprak van 2000 werknemers die het werk neerlegden.

Uitstraling naar andere landen

Ook Franse vakbonden roepen overigens op tot een staking nu hun distributie- en sorteercentra grote aantallen orders, die normaal via Duitsland gaan, te verwerken krijgen.

Bron: Automatiseringsgids.

In drie van de negen distributiecentra in het land worden geen pakketten meer verwerkt, aldus de vakbond. De werknemers eisen een hoger loon onder de cao voor detailhandel, terwijl het Amerikaanse bedrijf vasthoudt aan de cao voor de logistieke branche.Weer een stakingHet is niet voor het eerst dat Amazon-werknemers in Duitsland staken. Sinds mei vorig jaar leggen ze geregeld het werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. De afgelopen week deden meer dan 2400 medewerkers van Amazon aan de staking mee in vier magazijnen, aldus de bond. Amazon zelf sprak van 2000 werknemers die het werk neerlegden.Uitstraling naar andere landenOok Franse vakbonden roepen overigens op tot een staking nu hun distributie- en sorteercentra grote aantallen orders, die normaal via Duitsland gaan, te verwerken krijgen.Bron: Automatiseringsgids.