Twee nieuwe standaarden kunnen bedrijven helpen bij het professionaliseren van hun 'service oriented architecture' (soa). Dat maakt de soa-werkgroep van The Open Group bekend, na vier jaar van voorbereidend werk.

Een soa is een methode om onderdelen van verouderde bedrijfssystemen flexibel beschikbaar te stellen via een netwerk of het internet. De nieuwe standaarden kunnen helpen bij het meten van de degelijkheid van die oplossing en bij het voeren van regie over deze complexe architectuurvorm.

The Open Group, een leveranciers- en technologieneutraal consortium voor de ontwikkeling van open standaarden biedt de standaarden gratis ter download aan. Het gaat om het Open Group Service Integration Maturity Model (OSIMM) en om een SOA Governance framework.

OSIMM is een model dat bedrijven kunnen gebruiken om de degelijkheid te meten van hun service georiënteerde architectuur en om die volwassener te maken. Het SOA Governance Framework is een methodologie voor het uitwerken van een grondig beheer van soa-projecten.

Directeur van de soa-werkgroep, Chris Harding, wil zich nu gaan bezighouden met het vormen van een werkgroep voor cloud computing. Die zal zich richten op het ontwikkelen van open standaarden voor cloud computing. Harding denkt echter dat het OSIMM bedrijven ook kan helpen om hun strategie voor de cloud te bepalen, omdat de cloud ook 'service georiënteerd' is.

In samenwerking met Computable

Twee nieuwe standaarden kunnen bedrijven helpen bij het professionaliseren van hun 'service oriented architecture' (soa). Dat maakt de soa-werkgroep van The Open Group bekend, na vier jaar van voorbereidend werk. Een soa is een methode om onderdelen van verouderde bedrijfssystemen flexibel beschikbaar te stellen via een netwerk of het internet. De nieuwe standaarden kunnen helpen bij het meten van de degelijkheid van die oplossing en bij het voeren van regie over deze complexe architectuurvorm. The Open Group, een leveranciers- en technologieneutraal consortium voor de ontwikkeling van open standaarden biedt de standaarden gratis ter download aan. Het gaat om het Open Group Service Integration Maturity Model (OSIMM) en om een SOA Governance framework. OSIMM is een model dat bedrijven kunnen gebruiken om de degelijkheid te meten van hun service georiënteerde architectuur en om die volwassener te maken. Het SOA Governance Framework is een methodologie voor het uitwerken van een grondig beheer van soa-projecten. Directeur van de soa-werkgroep, Chris Harding, wil zich nu gaan bezighouden met het vormen van een werkgroep voor cloud computing. Die zal zich richten op het ontwikkelen van open standaarden voor cloud computing. Harding denkt echter dat het OSIMM bedrijven ook kan helpen om hun strategie voor de cloud te bepalen, omdat de cloud ook 'service georiënteerd' is. In samenwerking met Computable