Er zijn vandaag al standaarden voor AR en VR maar die dekken volgens IEEE maar een klein deel van het landschap terwijl de technologie snel evolueert. Daar wil de organisatie verbetering in brengen met de IEEE Virtual Reality and Augmented Reality Working Group, kortweg VRAR.

Voor het vastleggen van de standaarden werkt de organisatie naar eigen zeggen met tweehonderd organisaties samen, gaande van toestelmakers, content providers, service providers, technologische ontwikkelaars en overheden.

Wanneer de standaarden er komen is nog niet bekend. Vermoedelijk zal veel afhangen van de input van de betrokken partijen en hoe snel ze tot een consensus komen.

Er zijn vandaag al standaarden voor AR en VR maar die dekken volgens IEEE maar een klein deel van het landschap terwijl de technologie snel evolueert. Daar wil de organisatie verbetering in brengen met de IEEE Virtual Reality and Augmented Reality Working Group, kortweg VRAR.Voor het vastleggen van de standaarden werkt de organisatie naar eigen zeggen met tweehonderd organisaties samen, gaande van toestelmakers, content providers, service providers, technologische ontwikkelaars en overheden.Wanneer de standaarden er komen is nog niet bekend. Vermoedelijk zal veel afhangen van de input van de betrokken partijen en hoe snel ze tot een consensus komen.