In het Hongaarse Boedapest is een standbeeld opgericht ter ere van de onlangs overleden Steve Jobs, de charismatische medeoprichter van technologiebedrijf Apple. Het standbeeld staat in een park in de buurt van enkele hightechbedrijven.

"Steve Jobs maakte informatica toegankelijk voor iedereen, tot op onze bureaus en zelfs bijna in onze zakken", verklaarde Gabor Bojar, eigenaar van het bedrijf Graphisoft dat het standbeeld liet oprichten. De Hongaarse onderneming schreef het softwareprogramma ArchiCAD

Bojar meldt nog dat Apple zijn onderneming sinds 1984 ondersteunt. De ontmoeting tussen Steve Jobs en de bestuurders van Graphisoft tijdens de computerbeurs CeBIT over nieuwste technologieën in het Duitse Hannover liet een diepe indruk na op Bojar en zijn bedrijf, aldus de Graphisoft-topman.

Steve Jobs, die op vijf oktober de strijd tegen kanker verloor, "schiep informatica met een menselijk gezicht", aldus nog Gabor Bojar.

Bron: Belga

In het Hongaarse Boedapest is een standbeeld opgericht ter ere van de onlangs overleden Steve Jobs, de charismatische medeoprichter van technologiebedrijf Apple. Het standbeeld staat in een park in de buurt van enkele hightechbedrijven. "Steve Jobs maakte informatica toegankelijk voor iedereen, tot op onze bureaus en zelfs bijna in onze zakken", verklaarde Gabor Bojar, eigenaar van het bedrijf Graphisoft dat het standbeeld liet oprichten. De Hongaarse onderneming schreef het softwareprogramma ArchiCAD Bojar meldt nog dat Apple zijn onderneming sinds 1984 ondersteunt. De ontmoeting tussen Steve Jobs en de bestuurders van Graphisoft tijdens de computerbeurs CeBIT over nieuwste technologieën in het Duitse Hannover liet een diepe indruk na op Bojar en zijn bedrijf, aldus de Graphisoft-topman. Steve Jobs, die op vijf oktober de strijd tegen kanker verloor, "schiep informatica met een menselijk gezicht", aldus nog Gabor Bojar. Bron: Belga