Voorlopige én onvolledige resultaten van de sociale verkiezingen in de it-sector tonen aan dat er in vergelijking met 2004 over het algemeen weinig veranderingen te bespeuren zijn.

De voorlopige, onvolledige resultaten die we van LBC-NVK-CNE (ACV) mochten ontvangen, behelzen enkel de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. In die regio huizen wel de meeste ict-bedrijven, maar enkele grote namen in ons land vallen op die manier ook wel uit de boot. Bovendien kijkt de LBC enkel naar ict- en telecombedrijven die 'diensten' leveren, waardoor ook hardwareproducenten niet worden meegeteld. En ook een Dell, dat in België enkel verkoopt en geen diensten levert noch produceert, zou dus niet in de cijfers vervat zitten. In totaal heeft LBC zo de resultaten van zo'n 100 bedrijven verrekend.

In vergelijking met 2004, voor de Ondernemingsraden, lijken vooral de huislijsten en het NCK te hebben verloren (-2,41 procent). Zij zijn ook de enige groep die ook zetels verliezen. ACLVB is de grootste winnaar met een vooruitgang van 1,82 procent. ACV gaat met 0,03 procent vooruit, ABVV met 0,56 procent. ACV blijft zo de grootste met 51,50 procent van de zetels, ABVV heeft 27,54 procent van de zetels, ACLVB haalt 14,37 procent en de huislijsten en het NCK 6,59 procent.

In de telecomsector deed het ABVV het heel wat beter dan in de it-sector, waardoor verliescijfers van 1,12 procent uit de it-sector in de algemene cijfers zijn omgezet in hogergenoemde winst van 0,56 procent. Voor het ACV was de situatie net andersom waardoor de winst van 1,03 procent in de it-sector door mindere resultaten in de telecomsector in de algemene resultaten uitmondt in een quasi nulgroei van 0,03 procent.

Voor de 'Comités voor preventie en bescherming op het werk' (CPBW) haalt het ACV 55,45 procent (+1,05 procent), het ABVV 30,02 procent (-0,45 procent) en ACLVB 14,53 procent (-0,60 procent). Ook in deze cijfers was de it-sector gunstiger voor ACV, maar de telecomsector gunstiger voor ABVV.

Voorlopige én onvolledige resultaten van de sociale verkiezingen in de it-sector tonen aan dat er in vergelijking met 2004 over het algemeen weinig veranderingen te bespeuren zijn. De voorlopige, onvolledige resultaten die we van LBC-NVK-CNE (ACV) mochten ontvangen, behelzen enkel de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. In die regio huizen wel de meeste ict-bedrijven, maar enkele grote namen in ons land vallen op die manier ook wel uit de boot. Bovendien kijkt de LBC enkel naar ict- en telecombedrijven die 'diensten' leveren, waardoor ook hardwareproducenten niet worden meegeteld. En ook een Dell, dat in België enkel verkoopt en geen diensten levert noch produceert, zou dus niet in de cijfers vervat zitten. In totaal heeft LBC zo de resultaten van zo'n 100 bedrijven verrekend. In vergelijking met 2004, voor de Ondernemingsraden, lijken vooral de huislijsten en het NCK te hebben verloren (-2,41 procent). Zij zijn ook de enige groep die ook zetels verliezen. ACLVB is de grootste winnaar met een vooruitgang van 1,82 procent. ACV gaat met 0,03 procent vooruit, ABVV met 0,56 procent. ACV blijft zo de grootste met 51,50 procent van de zetels, ABVV heeft 27,54 procent van de zetels, ACLVB haalt 14,37 procent en de huislijsten en het NCK 6,59 procent. In de telecomsector deed het ABVV het heel wat beter dan in de it-sector, waardoor verliescijfers van 1,12 procent uit de it-sector in de algemene cijfers zijn omgezet in hogergenoemde winst van 0,56 procent. Voor het ACV was de situatie net andersom waardoor de winst van 1,03 procent in de it-sector door mindere resultaten in de telecomsector in de algemene resultaten uitmondt in een quasi nulgroei van 0,03 procent. Voor de 'Comités voor preventie en bescherming op het werk' (CPBW) haalt het ACV 55,45 procent (+1,05 procent), het ABVV 30,02 procent (-0,45 procent) en ACLVB 14,53 procent (-0,60 procent). Ook in deze cijfers was de it-sector gunstiger voor ACV, maar de telecomsector gunstiger voor ABVV.