Het afgelopen kwartaal detecteerde de software 97 procent van de haatzaaiende uitlatingen, nog voordat gebruikers de boodschappen onder ogen kregen, aldus Facebook. Het kwartaal daarvoor was dat 94 procent, een jaar eerder amper 80 procent - de rest van het opspoorwerk werd door controleurs gedaan, die de haatboodschappen handmatig verwijderden.

Ook in filmpjes en audiofragmenten

Het sociale netwerk heeft er vertrouwen in dat de software niet alleen in teksten, maar ook in geluid en filmpjes op Facebook het aanzetten van haat kan gaan opsporen. 'We begrijpen audio en video, we begrijpen de inhoud', aldus de technisch manager van het sociale netwerk.

Het afgelopen kwartaal detecteerde de software 97 procent van de haatzaaiende uitlatingen, nog voordat gebruikers de boodschappen onder ogen kregen, aldus Facebook. Het kwartaal daarvoor was dat 94 procent, een jaar eerder amper 80 procent - de rest van het opspoorwerk werd door controleurs gedaan, die de haatboodschappen handmatig verwijderden.Het sociale netwerk heeft er vertrouwen in dat de software niet alleen in teksten, maar ook in geluid en filmpjes op Facebook het aanzetten van haat kan gaan opsporen. 'We begrijpen audio en video, we begrijpen de inhoud', aldus de technisch manager van het sociale netwerk.