Internetwinkels worden steeds vaker opgelicht door mensen die met hun kredietkaart goederen aankopen. Dat zegt BeCommerce, de federatie van Belgische webwinkels en televerkopers, in De Morgen.

"Klantenfraude komt steeds vaker voor", zegt Marc Périn, de directeur van BeCommerce. De organisatie verenigt de Belgische bedrijven die in België producten of diensten verkopen via internet, catalogus of post. En die bedrijven krijgen almaar vaker af te rekenen met klanten die op slimme wijze de achterpoortjes van hun kredietkaart misbruiken.

Exacte cijfers over het aantal zaken kan BeCommerce niet geven, maar volgens directeur Périn is de stijging wel duidelijk. De klantenfraude gebeurt vooral bij duurdere producten zoals juwelen, laptops en elektronica.

Recentelijk schatte de Federal Computer Crime Unit nog dat er jaarlijks voor 30 miljoen gefraudeerd wordt via het internet. De aandacht gaat daarbij vooral naar malafide verkopers die hun klanten oplichten.

Niet terecht, zegt Marc Périn, maar het probleem is dat weinigen het probleem van de klantenfraude durven aankaarten.

Bron: Belga

Internetwinkels worden steeds vaker opgelicht door mensen die met hun kredietkaart goederen aankopen. Dat zegt BeCommerce, de federatie van Belgische webwinkels en televerkopers, in De Morgen. "Klantenfraude komt steeds vaker voor", zegt Marc Périn, de directeur van BeCommerce. De organisatie verenigt de Belgische bedrijven die in België producten of diensten verkopen via internet, catalogus of post. En die bedrijven krijgen almaar vaker af te rekenen met klanten die op slimme wijze de achterpoortjes van hun kredietkaart misbruiken. Exacte cijfers over het aantal zaken kan BeCommerce niet geven, maar volgens directeur Périn is de stijging wel duidelijk. De klantenfraude gebeurt vooral bij duurdere producten zoals juwelen, laptops en elektronica. Recentelijk schatte de Federal Computer Crime Unit nog dat er jaarlijks voor 30 miljoen gefraudeerd wordt via het internet. De aandacht gaat daarbij vooral naar malafide verkopers die hun klanten oplichten. Niet terecht, zegt Marc Périn, maar het probleem is dat weinigen het probleem van de klantenfraude durven aankaarten. Bron: Belga