De stap van Korea Hydro and Nuclear Power Co (KHNP) is genomen nadat buurland Noord-Korea door de FBI werd beschuldigd het brein te zijn achter de hack van Sony Pictures. Daar komt ook nog bij dat eind vorige week handboeken van de kerncentrale op het internet zijn gezet, met de waarschuwing dat de drie reactoren uitgeschakeld moeten worden.

Volgens de Zuid-Koreanen gaat het om handboeken die niet direct betrekking hebben op de meest kritische systemen in de kernreactor. Het uitlekken zou dus geen direct effect hebben voor de veiligheid. Inmiddels is een onderzoek gestart naar de manier waarop de handboeken ontvreemd en openbaar gemaakt konden worden.

Wisselende signalen uit Noord-Korea

Vanuit Noord-Korea komen wisselende signalen over de Sony-hack. In eerste instantie ontkende het land dat het er iets mee te maken had. Daarna werd gezegd dat Noord-Korea samen met de VS onderzoek wil doen naar de echte daders. Die mededeling werd later echter weer gevolgd door een dreigement: als de VS geen andere houding aannemen, zal 'elke citadel in het land verwoest worden'.

Intussen is de bioscooprelease van Sony's The Interview, een komedie waarin gelachen wordt met Kim Jong-un, geannuleerd. Sony plant de film echter nog wel via 'alternatieve kanalen' uit te brengen.

Bron: Automatiseringgids

De stap van Korea Hydro and Nuclear Power Co (KHNP) is genomen nadat buurland Noord-Korea door de FBI werd beschuldigd het brein te zijn achter de hack van Sony Pictures. Daar komt ook nog bij dat eind vorige week handboeken van de kerncentrale op het internet zijn gezet, met de waarschuwing dat de drie reactoren uitgeschakeld moeten worden. Volgens de Zuid-Koreanen gaat het om handboeken die niet direct betrekking hebben op de meest kritische systemen in de kernreactor. Het uitlekken zou dus geen direct effect hebben voor de veiligheid. Inmiddels is een onderzoek gestart naar de manier waarop de handboeken ontvreemd en openbaar gemaakt konden worden. Wisselende signalen uit Noord-Korea Vanuit Noord-Korea komen wisselende signalen over de Sony-hack. In eerste instantie ontkende het land dat het er iets mee te maken had. Daarna werd gezegd dat Noord-Korea samen met de VS onderzoek wil doen naar de echte daders. Die mededeling werd later echter weer gevolgd door een dreigement: als de VS geen andere houding aannemen, zal 'elke citadel in het land verwoest worden'. Intussen is de bioscooprelease van Sony's The Interview, een komedie waarin gelachen wordt met Kim Jong-un, geannuleerd. Sony plant de film echter nog wel via 'alternatieve kanalen' uit te brengen.Bron: Automatiseringgids