Avnet is qua omzet het sterkst stijgende ict-bedrijf in België. Dat blijkt uit de ICT Top 1.000 op basis van het boekjaar 2007.

Al valt die groei gedeeltelijk te verklaren door de overname van de groep Memec in 2006. Ook distributeur Tech Data gaat er fors op vooruit en boekte 85 miljoen euro extra in vergelijking met een jaar voordien.

Scientific Atlanta is drie jaar later zelf overgenomen door Cisco. Binnen de groep fungeert de vestiging van Kortrijk als het Europese expertisecentrum voor videobeeldverwerking. In vergelijking met vorig jaar gaat de omzet er met maar liefst 149 miljoen euro op vooruit.

Agfa HealthCare is de sterkste daler - al moet je die cijfers wel met het nodige voorbehoud interpreteren. Pas sinds dit jaar zijn de activiteiten Healthcare en Graphics binnen Agfa Gevaert helemaal overgedragen naar twee aparte entiteiten.

Telenet doet er 82 miljoen bij, terwijl concurrent Belgacom zijn omzet met 93 miljoen ziet afkalven. Ook Proximus moet 85 miljoen omzet prijsgeven. Concurrent Mobistar incasseert eveneens een omzetdaling (30 miljoen). Maar vergis u niet: ondanks die lichte erosie domineert telecom nog steeds de ICT Top 1.000, met Belgacom als onbetwiste leider.

De volledige ICT Top 1.000 vindt u in het hart van het recentste nummer van Data News en natuurlijk ook [hier op onze website].

Avnet is qua omzet het sterkst stijgende ict-bedrijf in België. Dat blijkt uit de ICT Top 1.000 op basis van het boekjaar 2007. Al valt die groei gedeeltelijk te verklaren door de overname van de groep Memec in 2006. Ook distributeur Tech Data gaat er fors op vooruit en boekte 85 miljoen euro extra in vergelijking met een jaar voordien. Scientific Atlanta is drie jaar later zelf overgenomen door Cisco. Binnen de groep fungeert de vestiging van Kortrijk als het Europese expertisecentrum voor videobeeldverwerking. In vergelijking met vorig jaar gaat de omzet er met maar liefst 149 miljoen euro op vooruit. Agfa HealthCare is de sterkste daler - al moet je die cijfers wel met het nodige voorbehoud interpreteren. Pas sinds dit jaar zijn de activiteiten Healthcare en Graphics binnen Agfa Gevaert helemaal overgedragen naar twee aparte entiteiten. Telenet doet er 82 miljoen bij, terwijl concurrent Belgacom zijn omzet met 93 miljoen ziet afkalven. Ook Proximus moet 85 miljoen omzet prijsgeven. Concurrent Mobistar incasseert eveneens een omzetdaling (30 miljoen). Maar vergis u niet: ondanks die lichte erosie domineert telecom nog steeds de ICT Top 1.000, met Belgacom als onbetwiste leider. De volledige ICT Top 1.000 vindt u in het hart van het recentste nummer van Data News en natuurlijk ook [hier op onze website].