Het beruchte blauwe crashscherm in Windows had aanvankelijk een andere tekst. Het eindresultaat is het werk van niemand minder dan de ex-ceo van Microsoft.

De onthulling staat te lezen in een blogpost van ontwikkelaar Raymond Chen op MSDN. Ballmer, sinds dit jaar ex-ceo, was destijds hoofd van de Systems Division waaronder Windows viel. Het team in kwestie demonstreerde de Control+Alt+Delete-functie om een vastgelopen applicatie te verhelpen door te wachten, de toepassing af te sluiten, of door de pc te laten herstarten. Maar de tekst in kwestie was niet naar de zin van Ballmer.

Daarop suggereerden de ontwikkelaars in het team dat ballmer beter zelf een tekst zou schrijven, wat hij effectief deed. Het team was tevreden met de bewoording waardoor het in de finale versie van Windows terecht kwam.

Naast de editie waarvan je hier de afbeelding ziet zijn er nog andere BSOD's (Blue Screen Of Death). Zo zijn ervaren gebruikers vast wel eens uitgekomen op een volledige systeemcrash waarbij je niet langer de keuze hebt om te wachten of af te sluiten, maar enkel kan herstarten. Sinds Windows 8 is het beruchte blauwe scherm, ook wel Blue Screen of Death genoemd, vervangen door een modernere versie met een trieste smiley.

Het beruchte blauwe crashscherm in Windows had aanvankelijk een andere tekst. Het eindresultaat is het werk van niemand minder dan de ex-ceo van Microsoft. De onthulling staat te lezen in een blogpost van ontwikkelaar Raymond Chen op MSDN. Ballmer, sinds dit jaar ex-ceo, was destijds hoofd van de Systems Division waaronder Windows viel. Het team in kwestie demonstreerde de Control+Alt+Delete-functie om een vastgelopen applicatie te verhelpen door te wachten, de toepassing af te sluiten, of door de pc te laten herstarten. Maar de tekst in kwestie was niet naar de zin van Ballmer. Daarop suggereerden de ontwikkelaars in het team dat ballmer beter zelf een tekst zou schrijven, wat hij effectief deed. Het team was tevreden met de bewoording waardoor het in de finale versie van Windows terecht kwam. Naast de editie waarvan je hier de afbeelding ziet zijn er nog andere BSOD's (Blue Screen Of Death). Zo zijn ervaren gebruikers vast wel eens uitgekomen op een volledige systeemcrash waarbij je niet langer de keuze hebt om te wachten of af te sluiten, maar enkel kan herstarten. Sinds Windows 8 is het beruchte blauwe scherm, ook wel Blue Screen of Death genoemd, vervangen door een modernere versie met een trieste smiley.