Eén jaar geleden overleed Steve Jobs, die nog altijd aanzien wordt als hét boegbeeld van Apple. Hij werd aanbeden door sommigen, en uitgespuwd door anderen. Een bloemlezing.

"We zijn een groot deel van ons leven concurrenten geweest van elkaar. Hij heeft behoorlijk wat gal over mij uitgespuwd. Maar toen ik Microsoft verliet, hebben Steve en ik een event georganiseerd, en was hij enorm goed voor mij. Het laatste jaar van zijn leven hebben we redelijk veel tijd samen doorgebracht, ik heb zelfs zijn kinderen leren kennen. Toen hij stervende was, stuurde ik hem een brief waarin ik schreef dat hij trots mocht zijn op zijn verwezenlijkingen. Die hield hij bij zich aan zijn sterfbed." - Bill Gates, gewezen topman van Microsoft.

"Hij heeft technologie tot een kunstvorm verheven." - George Lucas, filmregisseur.

"Steve Jobs stal ongegeneerd andermans ideeën, en hield altijd de eer aan zichzelf. Ook binnen Apple. Soms bekeek hij mijn ontwerpen en zei: 'dit is niet goed'. En later verkondigde hij dat idee dan voor de massa, alsof het het zijne was." - Jonathan Ive, ontwerper van de iMac, iPod en iPhone.

"Een figuur waar je geen vat op kunt krijgen, en dus een ideaal filmpersonage. Ik zou er vijf verschillende films over kunnen schrijven" - Aaron Sorkin, scenarist van The Social Network, en van een nog te verschijnen film over het leven van Steve Jobs.

"Hij had het zelfs te druk om de wc door te spoelen" ? Mona Simpson, schrijfster.

"Steve Jobs schreeuwde als een kind wanneer hij zijn zin niet kreeg. Hij maakte zijn vriendin zwanger en ontkende dan dat het kind van hem was. Hij schold tegen ondergeschikten. Hij parkeerde bij de gehandicapten. Hij werd tegengehouden omdat hij 160 kilometer per uur reed, maakte zich kwaad tegen de agent omdat die er te lang over deed om een boete uit te schrijven, en vervolgde dan zijn weg - tegen 160 kilometer per uur." - Malcolm Gladwell van The New Yorker.

"Steve Jobs was een bedrieger die niet helemaal oprecht en eerlijk was" - Deze quote is verschenen in een dossier van de FBI over Jobs.

"Ik zat op een dag met Steve in de tuin, en hij begon over God. Dat hij er soms in geloofde, en soms niet. Alsof het een knop was die hij aan en uit kon zetten - dat is trouwens de reden waarom hij niet graag aan- en uit-buttons in Apple-toestellen stopte. Sinds hij kanker kreeg, wilde hij geloven dat er leven is na de dood. Hij wilde dat zijn wijsheid voort zou leven." - Walter Isaacson, schrijver van de Steve Jobs-biografie.

Eén jaar geleden overleed Steve Jobs, die nog altijd aanzien wordt als hét boegbeeld van Apple. Hij werd aanbeden door sommigen, en uitgespuwd door anderen. Een bloemlezing. "We zijn een groot deel van ons leven concurrenten geweest van elkaar. Hij heeft behoorlijk wat gal over mij uitgespuwd. Maar toen ik Microsoft verliet, hebben Steve en ik een event georganiseerd, en was hij enorm goed voor mij. Het laatste jaar van zijn leven hebben we redelijk veel tijd samen doorgebracht, ik heb zelfs zijn kinderen leren kennen. Toen hij stervende was, stuurde ik hem een brief waarin ik schreef dat hij trots mocht zijn op zijn verwezenlijkingen. Die hield hij bij zich aan zijn sterfbed." - Bill Gates, gewezen topman van Microsoft. "Hij heeft technologie tot een kunstvorm verheven." - George Lucas, filmregisseur. "Steve Jobs stal ongegeneerd andermans ideeën, en hield altijd de eer aan zichzelf. Ook binnen Apple. Soms bekeek hij mijn ontwerpen en zei: 'dit is niet goed'. En later verkondigde hij dat idee dan voor de massa, alsof het het zijne was." - Jonathan Ive, ontwerper van de iMac, iPod en iPhone. "Een figuur waar je geen vat op kunt krijgen, en dus een ideaal filmpersonage. Ik zou er vijf verschillende films over kunnen schrijven" - Aaron Sorkin, scenarist van The Social Network, en van een nog te verschijnen film over het leven van Steve Jobs. "Hij had het zelfs te druk om de wc door te spoelen" ? Mona Simpson, schrijfster. "Steve Jobs schreeuwde als een kind wanneer hij zijn zin niet kreeg. Hij maakte zijn vriendin zwanger en ontkende dan dat het kind van hem was. Hij schold tegen ondergeschikten. Hij parkeerde bij de gehandicapten. Hij werd tegengehouden omdat hij 160 kilometer per uur reed, maakte zich kwaad tegen de agent omdat die er te lang over deed om een boete uit te schrijven, en vervolgde dan zijn weg - tegen 160 kilometer per uur." - Malcolm Gladwell van The New Yorker. "Steve Jobs was een bedrieger die niet helemaal oprecht en eerlijk was" - Deze quote is verschenen in een dossier van de FBI over Jobs. "Ik zat op een dag met Steve in de tuin, en hij begon over God. Dat hij er soms in geloofde, en soms niet. Alsof het een knop was die hij aan en uit kon zetten - dat is trouwens de reden waarom hij niet graag aan- en uit-buttons in Apple-toestellen stopte. Sinds hij kanker kreeg, wilde hij geloven dat er leven is na de dood. Hij wilde dat zijn wijsheid voort zou leven." - Walter Isaacson, schrijver van de Steve Jobs-biografie.