In 2003, toen Apple net de iPod op de markt had gebracht, werd Steve Jobs gevraagd naar zijn mening over een tablet. "We hebben op dit moment geen plannen om een tablet te maken", zei hij. "Het is geweldig dat Bill Gates en co het willen proberen, maar mensen willen toetsenborden. Wij denken dat de tablet gaat mislukken."

Over de tablet als een leesapparaat, zei Jobs: "Dat is alleen voor rijke mensen, die zich naast hun desktop en hun portable nog een derde toestel kunnen veroorloven om op te lezen."
Zeven jaar na deze uitspraak, in 2010, lanceerden Jobs en co de iPad, een toestel dat de tabletmarkt voor goed zou veranderen.

Bekijk het interview met Steve Jobs uit 2003 hier (vanaf 7:30).

In 2003, toen Apple net de iPod op de markt had gebracht, werd Steve Jobs gevraagd naar zijn mening over een tablet. "We hebben op dit moment geen plannen om een tablet te maken", zei hij. "Het is geweldig dat Bill Gates en co het willen proberen, maar mensen willen toetsenborden. Wij denken dat de tablet gaat mislukken." Over de tablet als een leesapparaat, zei Jobs: "Dat is alleen voor rijke mensen, die zich naast hun desktop en hun portable nog een derde toestel kunnen veroorloven om op te lezen." Zeven jaar na deze uitspraak, in 2010, lanceerden Jobs en co de iPad, een toestel dat de tabletmarkt voor goed zou veranderen. Bekijk het interview met Steve Jobs uit 2003 hier (vanaf 7:30).