Steve Jobs, de ceo van de Amerikaanse informaticagroep Apple, neemt "medisch verlof" tot het einde van juni. Dat maakte hij aan het einde van de beursdag bekend.

Steve Jobs (53) kondigde vorige week aan dat hij alleen last had van "een hormoonstoring". Het aandeel van zijn bedrijf schoot daarop de hoogte in. Maar gisteren maakte hij bekend dat hij inmiddels meer informatie heeft. De gezondheidsproblemen blijken "veel complexer" te zijn dan hij dacht.

Jobs is in juni vorig jaar sterk vermagerd. Dit leidde tot geruchten over een mogelijke terugkeer van de alvleesklierkanker waaraan hij in 2004 is geopereerd.

Tijdens zijn afwezigheid zal Tim Cook, de operationeel directeur van de groep, de leiding overnemen. De koersnotering van het aandeel Apple werd na de sluiting van de beurs in New York opgeschort. In de loop van de dag verloor het aandeel 2,49 procent.

Bron: Belga

Steve Jobs, de ceo van de Amerikaanse informaticagroep Apple, neemt "medisch verlof" tot het einde van juni. Dat maakte hij aan het einde van de beursdag bekend. Steve Jobs (53) kondigde vorige week aan dat hij alleen last had van "een hormoonstoring". Het aandeel van zijn bedrijf schoot daarop de hoogte in. Maar gisteren maakte hij bekend dat hij inmiddels meer informatie heeft. De gezondheidsproblemen blijken "veel complexer" te zijn dan hij dacht. Jobs is in juni vorig jaar sterk vermagerd. Dit leidde tot geruchten over een mogelijke terugkeer van de alvleesklierkanker waaraan hij in 2004 is geopereerd. Tijdens zijn afwezigheid zal Tim Cook, de operationeel directeur van de groep, de leiding overnemen. De koersnotering van het aandeel Apple werd na de sluiting van de beurs in New York opgeschort. In de loop van de dag verloor het aandeel 2,49 procent. Bron: Belga