Apple-icoon Steve Jobs, die onlangs overleed aan de gevolgen van kanker, stelde de aanpak van die ziekte oorspronkelijk te lang uit.

Dat schrijft zijn biograaf Walter Isaacson. Jobs weigerde negen maanden lang een behandeling tegen zijn alvleesklierkanker. Hij koos aanvankelijk voor alternatieve aanpak - een dieet, spiritualisten, ... - ondanks protest van zijn familieleden. Toen Jobs uiteindelijk toch de noodzakelijke operatie wilde ondergaan, had de kanker het weefsel rondom zijn alvleesklier al aangetast.

Jobs probeerde, aldus nog Isaacson, zijn omgeving te doen geloven dat de ziekte onder controle was. Ondertussen werd hij in het geheim verder behandeld. Jobs zou volgens de biografie later spijt gehad hebben dat hij niet op tijd koos voor een behandeling die mogelijk zijn leven had kunnen redden.

Apple-icoon Steve Jobs, die onlangs overleed aan de gevolgen van kanker, stelde de aanpak van die ziekte oorspronkelijk te lang uit. Dat schrijft zijn biograaf Walter Isaacson. Jobs weigerde negen maanden lang een behandeling tegen zijn alvleesklierkanker. Hij koos aanvankelijk voor alternatieve aanpak - een dieet, spiritualisten, ... - ondanks protest van zijn familieleden. Toen Jobs uiteindelijk toch de noodzakelijke operatie wilde ondergaan, had de kanker het weefsel rondom zijn alvleesklier al aangetast. Jobs probeerde, aldus nog Isaacson, zijn omgeving te doen geloven dat de ziekte onder controle was. Ondertussen werd hij in het geheim verder behandeld. Jobs zou volgens de biografie later spijt gehad hebben dat hij niet op tijd koos voor een behandeling die mogelijk zijn leven had kunnen redden.