Op een Amerikaanse veiling (van RR Auction) heeft Jeff Rosenberg, CEO van Tristar Productions, 40.045 dollar neergeteld voor een 8 pagina's tellend contract uit 1978 dat mede ondertekend werd door Steve Jobs. Het betreft een overeenkomst tussen Jobs en miljardair Robert Friedland aangaande de oprichting van een investeringsmaatschappij in de Amerikaanse staat Oregon. Dat meldt technologiesite Cnet.

Jobs en Friedland werden vrienden tijdens hun verblijf aan het Amerikaanse Reed College. Ze zouden in die tijd op spirituele trips naar India gegaan zijn, en samen gewerkt hebben aan Friedlands boerderij en appelboomgaard.

Daarna besloten ze dus samen een bedrijf te stichten; een investeringsmaatschappij, zo blijkt uit dit contract. Wellicht is daar maar weinig van in huis gekomen, want Jobs boekte kort na de deal succes met zijn Apple-computers en Friedland werd wat later een gereputeerde figuur in de mijnbouwindustrie - hij is intussen een miljardair.

Het contract werd dus voor ruim 40.000 dollar verkocht, wat nog maar eens duidelijk maakt dat Apple-gerelateerde spullen felbegeerd zijn op veilingen. In mei 2013 werd een nog werkende Apple 1 geveild voor 671.400 dollar, en in juli ging een ander exemplaar van dezelfde computer voor 387.750 dollar over de toonbank.

Op een Amerikaanse veiling (van RR Auction) heeft Jeff Rosenberg, CEO van Tristar Productions, 40.045 dollar neergeteld voor een 8 pagina's tellend contract uit 1978 dat mede ondertekend werd door Steve Jobs. Het betreft een overeenkomst tussen Jobs en miljardair Robert Friedland aangaande de oprichting van een investeringsmaatschappij in de Amerikaanse staat Oregon. Dat meldt technologiesite Cnet. Jobs en Friedland werden vrienden tijdens hun verblijf aan het Amerikaanse Reed College. Ze zouden in die tijd op spirituele trips naar India gegaan zijn, en samen gewerkt hebben aan Friedlands boerderij en appelboomgaard. Daarna besloten ze dus samen een bedrijf te stichten; een investeringsmaatschappij, zo blijkt uit dit contract. Wellicht is daar maar weinig van in huis gekomen, want Jobs boekte kort na de deal succes met zijn Apple-computers en Friedland werd wat later een gereputeerde figuur in de mijnbouwindustrie - hij is intussen een miljardair. Het contract werd dus voor ruim 40.000 dollar verkocht, wat nog maar eens duidelijk maakt dat Apple-gerelateerde spullen felbegeerd zijn op veilingen. In mei 2013 werd een nog werkende Apple 1 geveild voor 671.400 dollar, en in juli ging een ander exemplaar van dezelfde computer voor 387.750 dollar over de toonbank.