Steven Sinofsky krijgt bij Microsoft de eindverantwoordelijkheid over de volledige Windows-divisie.

Sinofsky is al 20 jaar in dienst van Microsoft en voerde de laatste tijd de leiding over de Windows and Windows Live Engineering Group, die mee mogelijk heeft gemaakt dat Windows 7 al op 22 oktober beschikbaar komt. Volgens ceo Steve Ballmer is hij onder meer daarom de aangewezen man om de Windows-groep te gaan leiden.

Sinofsky begon zijn carrière bij Microsoft in 1989 als engineer en heeft vervolgens diverse functies gehad binnen de productteams van Microsoft. In zijn nieuwe functie van president krijgt Sinofsky de verantwoordelijkheid over de Windows-divisie, inclusief de technische aspecten en de marketing van Windows, Windows Live en Internet Explorer.

Sinofsky zal voor de marketing wel bijgestaan worden door Tami Reller, die momenteel cfo voor de Windows-afdeling is. Huidige senior vice president voor Windows, Bill Veghte, schuift door naar een nieuwe - voorlopig nog onbekende - leidinggevende functie.

Steven Sinofsky krijgt bij Microsoft de eindverantwoordelijkheid over de volledige Windows-divisie. Sinofsky is al 20 jaar in dienst van Microsoft en voerde de laatste tijd de leiding over de Windows and Windows Live Engineering Group, die mee mogelijk heeft gemaakt dat Windows 7 al op 22 oktober beschikbaar komt. Volgens ceo Steve Ballmer is hij onder meer daarom de aangewezen man om de Windows-groep te gaan leiden. Sinofsky begon zijn carrière bij Microsoft in 1989 als engineer en heeft vervolgens diverse functies gehad binnen de productteams van Microsoft. In zijn nieuwe functie van president krijgt Sinofsky de verantwoordelijkheid over de Windows-divisie, inclusief de technische aspecten en de marketing van Windows, Windows Live en Internet Explorer. Sinofsky zal voor de marketing wel bijgestaan worden door Tami Reller, die momenteel cfo voor de Windows-afdeling is. Huidige senior vice president voor Windows, Bill Veghte, schuift door naar een nieuwe - voorlopig nog onbekende - leidinggevende functie.