Oracle zet goede resultaten neer. De omzet stijgt, de nettowinst daalt. Maar de cijfers zijn beter dan de algemene verwachtingen.

De omzet van Oracle stijgt met twee procent naar 9,28 miljard dollar. De nettowinst daalt met 1,1 procent tot 2,55 miljard dollar, de winst per aandeel komt om 69 dollarcent per aandeel. Daarmee liggen de omzet en winst per aandeel iets hoger dan wat analistent totnogtoe hadden verwacht.

De inkomsten uit softwarelicenties en cloudsoftware daalden met 1 procent naar 2,4 miljard dollar. Voor hardware is er een daling van drie procent, al werd algemeen verwacht dat dit veel zwaarder zou zijn. Wel klopt het bedrijf zich op de borst en wijst het er op dat de inkomsten uit cloud enterprise offerings met 35 procent zijn toegenomen. In het algemeen zorgde Exadata voor de positieve noot in de hardwareafdeling. Hier steeg de omzet uit updates en support met zes procent tot 4,5 miljard dollar.

In een conference call waar de resultaten werden toegelicht zei co-president Mark Hurd dat het bedrijf aan marktaandeel wint in Europa. Azië blijft een moeilijke markt.

Oracle zet goede resultaten neer. De omzet stijgt, de nettowinst daalt. Maar de cijfers zijn beter dan de algemene verwachtingen. De omzet van Oracle stijgt met twee procent naar 9,28 miljard dollar. De nettowinst daalt met 1,1 procent tot 2,55 miljard dollar, de winst per aandeel komt om 69 dollarcent per aandeel. Daarmee liggen de omzet en winst per aandeel iets hoger dan wat analistent totnogtoe hadden verwacht. De inkomsten uit softwarelicenties en cloudsoftware daalden met 1 procent naar 2,4 miljard dollar. Voor hardware is er een daling van drie procent, al werd algemeen verwacht dat dit veel zwaarder zou zijn. Wel klopt het bedrijf zich op de borst en wijst het er op dat de inkomsten uit cloud enterprise offerings met 35 procent zijn toegenomen. In het algemeen zorgde Exadata voor de positieve noot in de hardwareafdeling. Hier steeg de omzet uit updates en support met zes procent tot 4,5 miljard dollar. In een conference call waar de resultaten werden toegelicht zei co-president Mark Hurd dat het bedrijf aan marktaandeel wint in Europa. Azië blijft een moeilijke markt.