De Mplus Group joint venture van de mobiele operator Base en de mediagroepen Roularta en de Persgroep zal geleid worden door Stijn Vander Plaetse. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

Het project was eerder bekend onder de naam 'Hawaii' en werd midden juni aangekondigd. De joint venture zal als de 'Mplus Group' door het leven gaan. KPN België (Base) neemt de helft van de aandelen van de nieuwe joint venture voor zijn rekening. Roularta Media Groep en de Persgroep investeren elk een kwart. "Hoe groot die investering is wordt niet vrijgegeven", vertelt de nieuwe baas Stijn Vander Plaetse. "Het bedrijf zal bij de aanvang een tiental medewerkers hebben en wordt gehuisvest in het pand in Diegem waar nu ook Paratel gevestigd is."

Het is de bedoeling dat Mplus convergentie-diensten zal aanbieden gebaseerd op een mobiel en media-aanbod. De 'M' staat volgens het persbericht voor Mobile, Media, Merken en Mensen. Er zal gebruik gemaakt worden van het netwerk van Base maar Mplus zal toch niet als een Mobiele Virtuele Netwerk Operator (MVNO) door het leven gaan. In die zin verschilt het van Mobile Vikings en ook van Jim Mobile, de dochter van de VMMA-groep, eveneens van Roularta en de Persgroep.

Opvallend is dat de Persgroep onlangs nog kandidaat was voor de overname van Base. KPN blies de verkoop echter af toen bleek dat het overnamebedrag niet hoog genoeg was.

De Mplus Group joint venture van de mobiele operator Base en de mediagroepen Roularta en de Persgroep zal geleid worden door Stijn Vander Plaetse. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht. Het project was eerder bekend onder de naam 'Hawaii' en werd midden juni aangekondigd. De joint venture zal als de 'Mplus Group' door het leven gaan. KPN België (Base) neemt de helft van de aandelen van de nieuwe joint venture voor zijn rekening. Roularta Media Groep en de Persgroep investeren elk een kwart. "Hoe groot die investering is wordt niet vrijgegeven", vertelt de nieuwe baas Stijn Vander Plaetse. "Het bedrijf zal bij de aanvang een tiental medewerkers hebben en wordt gehuisvest in het pand in Diegem waar nu ook Paratel gevestigd is." Het is de bedoeling dat Mplus convergentie-diensten zal aanbieden gebaseerd op een mobiel en media-aanbod. De 'M' staat volgens het persbericht voor Mobile, Media, Merken en Mensen. Er zal gebruik gemaakt worden van het netwerk van Base maar Mplus zal toch niet als een Mobiele Virtuele Netwerk Operator (MVNO) door het leven gaan. In die zin verschilt het van Mobile Vikings en ook van Jim Mobile, de dochter van de VMMA-groep, eveneens van Roularta en de Persgroep. Opvallend is dat de Persgroep onlangs nog kandidaat was voor de overname van Base. KPN blies de verkoop echter af toen bleek dat het overnamebedrag niet hoog genoeg was.