Nintendo's bekende videospelfiguurtje Mario wordt tot leven gewekt in een stop-motionanimatie waarvoor duizenden Post-it Notes werden gebruikt.

Post-it Wars zijn een recent fenomeen. De oorlogen met de illustere plakbriefjes worden inmiddels uitgevochten op de ramen van kantoor- en andere gebouwen over de hele wereld. Post-its lenen zich door hun vorm en beschikbare kleuren erg goed om er de mozaïekachtige figuurtjes uit oude computergames mee op te bouwen.

De Amerikaanse filmmaker Zach King gaat nog een stapje verder. Met maar liefst 7.000 Post-it Notes laat hij Super Mario uit Nintendo's befaamde platformspel rennen en springen in een stop-motionanimatie. Bovendien laat hij ook andere figuurtjes uit Nintendo's roemrijke games een gastrolletje spelen.

Om Super Mario op zijn bekende manier te laten bewegen waren er vijf verschillende modellen van het figuurtje nodig, naast honderden foto's en veel tijd om de volledige animatie te maken. Uiteraard is er naast de stop-motionanimatie ook een Behind the Scenes video.

Nintendo's bekende videospelfiguurtje Mario wordt tot leven gewekt in een stop-motionanimatie waarvoor duizenden Post-it Notes werden gebruikt. Post-it Wars zijn een recent fenomeen. De oorlogen met de illustere plakbriefjes worden inmiddels uitgevochten op de ramen van kantoor- en andere gebouwen over de hele wereld. Post-its lenen zich door hun vorm en beschikbare kleuren erg goed om er de mozaïekachtige figuurtjes uit oude computergames mee op te bouwen. De Amerikaanse filmmaker Zach King gaat nog een stapje verder. Met maar liefst 7.000 Post-it Notes laat hij Super Mario uit Nintendo's befaamde platformspel rennen en springen in een stop-motionanimatie. Bovendien laat hij ook andere figuurtjes uit Nintendo's roemrijke games een gastrolletje spelen. Om Super Mario op zijn bekende manier te laten bewegen waren er vijf verschillende modellen van het figuurtje nodig, naast honderden foto's en veel tijd om de volledige animatie te maken. Uiteraard is er naast de stop-motionanimatie ook een Behind the Scenes video.